Leraren haken af om parkeergeld

31.01.19
Heel wat basis- en middelbare scholen in Utrecht hebben grote moeite met het aantrekken van nieuwe docenten vanwege de torenhoge parkeerkosten in de stad. Dat blijkt uit een onderzoek van de VVD. Een juf die haar auto in Tuinwijk neerzet betaalt 2,93 euro per uur. Een dagkaart kost 20,59 euro. Deze gaat pas vanaf 09.00 uur gelden. Een basisschoolleraar is dan al minstens een uur aan het werk.
Deel bericht

NOT2019 inspireert met nieuwste snufjes uit het onderwijs

31.01.19
Bezoekers waardeerden de beurs als geheel met een 7,8. Uit deze editie van de NOT bleek dat het onderwijs van de toekomst alomvattend, holistisch en interactief is. Er werd volop ruimte gemaakt voor digitalisering, bewegend leren en blended leren. In de gymzaal van de toekomst gooiden leerlingen ballen terwíjl ze wiskundesommen maken. En er was veel aandacht voor meer natuur in de klas.
Deel bericht

Sprechen Sie Deutsch? Niet meer op vwo Lorentz in Arnhem

31.01.19
Arnhemse kinderen die een school zoeken waar je een vwo-diploma met Duits in het pakket kan halen, moeten vanaf volgend schooljaar niet meer op het Lorentz Lyceum zijn. Want het leerlingental is de afgelopen jaren gedaald en steeds minder vwo-leerlingen kiezen het vak Duits in hun profiel. Ook andere vakken vervallen omdat de spoeling dunner wordt.
Deel bericht

Schoolhond Teddy biedt troost bij tegenslag en verdriet

31.01.19
Hij is er voor troost, om te knuffelen en om het ijs een beetje te breken bij een lastig gesprek: schoolhond Teddy van het Scheldemond College in Vlissingen. Sinds een paar weken mag hij met zijn baasje, die op de school werkt, mee naar school ter ondersteuning van de leerlingen.Teddy fungeert dus als knuffeldier maar hij kan ook helpen om een gesprek op gang te brengen.
Deel bericht

Overvolle klassen door 'fout’ in wet voor passend onderwijs

31.01.19
Elf middelbare schoolbesturen dreigen tonnen te moeten bezuinigen, doordat ze opdraaien voor zorg in de klas voor leerlingen die in een gesloten jeugdinrichting zaten. Een rechtszaak tegen het ministerie van Onderwijs moet ze uit de brand helpen. ‘Onze leerlingen mogen niet de dupe worden van een fout.’
Deel bericht

School maakt excuses aan docent die leerling bij nekvel greep

31.01.19
Het Kennemer College in Heemskerk heeft excuses gemaakt aan onderwijsassistent Gerrit Keeman, die werd geschorst nadat hij tijdens een conflict een leerling in het nekvel greep. Keeman heeft zijn vertrek ten onrechte als schorsing ervaren. De schoolleiding biedt zijn excuus aan voor "de gebrekkige communicatie die tot het misverstand heeft geleid.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)