Het Kleine Rekenboek verschenen bij Uitgeverij Scala

05.02.19
Met het afschaffen van de rekentoets is natuurlijk niet het probleem van tafel. Wie de rekenregels onvoldoende beheerst, zal aanvullend moeten oefenen. Met of zonder afsluitende toets. Iedereen kan (leren) rekenen.
Deel bericht

Ministerraad akkoord met meer zeggenschap MR

05.02.19
De ministerraad vindt het een goed plan om medezeggenschapsraden instemmingsrecht te geven op hoofdlijnen van de begroting. Het is de bedoeling van de minister dat dit op 1 januari 2021 in de wet is geregeld. Voorwaarde is wel dat er in de MR voldoende kennis is over financiën. Daarom komen er mogelijkheden voor MR-leden om scholing te volgen of ondersteuning te krijgen.
Deel bericht

Verantwoord Stoeien gaat beginnen in Winterswijk

05.02.19
Verantwoord Stoeien is ingezet op basisscholen voor onhandelbare klassen of groepen die chemie miste en het daardoor (bijna) onmogelijk was om een musical te gaan doen. VO, integreren in een nieuwe klas of een begin maken met zelfverdediging, TOS school voor kinderen met een taal en ontwikkelingsstoornis. Ook jeugdzorg heeft met een groep kinderen Verantwoord Stoeien gedaan.
Deel bericht

Wetenschappers waarschuwen: digitaal lezen beklijft minder goed

05.02.19
Wie een lange tekst goed wil onthouden, doet er goed aan om die van papier te lezen.Het blindelings overschakelen van boeken naar Ipads, zoals hier en daar binnen het onderwijs gebeurt, vinden de wetenschappers onverstandig. Ze waarschuwen voor de gevolgen: een leerachterstand en een verminderd vermogen tot kritische reflectie op aangeboden informatie.
Deel bericht

Candea College en Gerrit Komrij College genomineerd voor ‘Oscar’ van het onderwijs

05.02.19
Het Candea College in Duiven is samen met het Gerrit Komrij College uit Winterswijk en het Stedelijk Gymnasium uit Nijmegen in de race voor de Gelderse Onderwijsprijs 2019. De winnaar dingt dan mee in de landelijke wedstrijd op 27 maart in Leiden. De organisatie achter de Nationale Onderwijsprijs noemt deze award wel de ‘Oscar van het onderwijs'.
Deel bericht

Zzp-docent rukt op: meer vrijheid, minder werkdruk

05.02.19
Een groeiend aantal leraren schrijft zich in als ondernemer en staat als zzp'er voor de klas. Met uurtarieven van 60 euro per uur lijkt dat een lucratieve business. "Maar reken jezelf niet te snel rijk."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)