Waarom mijn leerlingen vinden dat ik te veel van ze verwacht

04.02.19
Afgelopen week werd ik op Facebook twee keer in hetzelfde bericht getagd door verschillende leerlingen uit havo 5. Op de afbeelding zie je dat de leerling vindt dat ik ‘de manager’ ben die zegt: “I expect more from you.” En dat de leerling vervolgens antwoordt: “Lower your expectations.”...
Deel bericht

Schoolleiders scharen zich achter klimaatspijbelaars

04.02.19
Schoolleiders scharen zich achter leerlingen die donderdag onder schooltijd actie willen voeren voor het klimaat. We zijn het eens met de scholierenstaking en vinden het een uitstekend initiatief’', zegt Ingrid Doornbos van de AVS. Het laat zien dat we onze jeugd opleiden tot kritische burgers.
Deel bericht

Zes tips voor een effectieve les

04.02.19
De Grote Zes. Zo noemt het Amerikaanse Institute of Education Sciences een rijtje instructiemethoden waarvan als een paal boven water staat dat ze werken, bij elk vak en voor leerlingen van elke leeftijd. Opvallend: lang niet iedereen past deze principes toe. De meeste leerboeken besteden er helemaal geen aandacht aan.
Deel bericht

Richtlijn voor afspraken rondom ‘fysiek beperkend handelen binnen het onderwijs’

04.02.19
Ondanks actief schoolveiligheidsbeleid kunnen scholen te maken krijgen met situaties waarbij de veiligheid van een leerling en/of zijn omgeving in het geding is. Het is dan belangrijk dat er binnen de school duidelijkheid is over wanneer fysiek- en/of vrijheidsbeperkend handelen in zulke situaties geëigend zijn; wat zijn hiervoor de voorwaarden en uitgangspunten?
Deel bericht

Hebben scholieren meer tucht nodig?

04.02.19
Scholen zijn een ophoping van sociale thematiek, waar je te maken hebt met meer kinderen dan vroeger in eenoudergezinnen, toegenomen mondigheid, meer kinderen met ADHD of andere rugzakjes, en minder respect voor hiërarchie. Dat gecombineerd met de werkdruk van docenten, en de dreiging dat leerlingen snel iets hebben gefilmd is soms explosief.
Deel bericht

Project met twintig scholen moet leerlingen enthousiast maken voor de bouw

04.02.19
Leerlingen van twintig middelbare scholen in Amersfoort en wijde regio ontwerpen momenteel plannen voor verbetering van de schoolomgeving. Welk groepje ‘bouwbazen’ met het leukste plan op de proppen komt, mag dit voor 3000 euro uitvoeren. Op 19 juni volgt een eindpresentatie van de vijf beste ideeën in poppodium Fluor.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)