Schoolbestuurder hekelt dure inzet inhuurdocent, wil leraren uitwisselen

06.02.19
Een lerarentekort en dan ook nog eens een griepgolf. Voor Frans van Pinxteren, voorzitter College van Bestuur van het Petrus Canisius College in Alkmaar, is het in deze periode flink aanpoten om voldoende docenten op de been te krijgen. Er moeten regelmatig leerkrachten worden ingehuurd. Volgens de bestuurder is dat een dure zaak, want de prijzen liggen soms wel 50% boven het normale bedrag.
Deel bericht

Oproep aan scholen na voorval met Raalter leerling: ‘Denk aan keurmerk Alcoholvrije School’

06.02.19
Laat scholen duidelijk stellen dat ze een Alcoholvrije School zijn. Zowel naar de ouders als de leerlingen toe. Zegt directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP na het voorval met de leerling uit Raalte, die op een schoolexcursie alcohol dronk en onwel in het ziekenhuis belandde.
Deel bericht

Veluwse Onderwijsgroep verbiedt leerlingen deelname aan klimaatactie in Den Haag

06.02.19
Leerlingen van de tien VO-scholen van de Veluwse Onderwijsgroep mogen donderdag in Den Haag geen actie voeren tegen de klimaatveranderingen.Volgens directeur Oosting speelt de klimaatactie helemaal niet op zijn school. Als koepel hebben we dit onderwerp besproken en is deze richtlijn bepaald. Komen leerlingen zelf met initiatieven dan hebben we daar een open oor voor.
Deel bericht

Waar blijft het rapport voor het Cornelius Haga Lyceum?

06.02.19
Het islamitische Cornelius Haga Lyceum zou een goed rapport krijgen van de Onderwijsinspectie maar op de valreep werd die tot frustratie van de school niet gepubliceerd. Er zijn 'ernstige signalen' binnengekomen, aldus de toezichthouder. Het eerste onderzoek ging al niet van harte vanuit de school en dat het nog onduidelijk is hoe lang het uitzoeken van deze recente signalen gaat duren.
Deel bericht

Greenpeace-campagne: scholen aan groene stroom

06.02.19
Zeker driekwart van de Nederlandse scholen draait nog op vervuilende 'grijze' stroom. Deze scholen staan binnenkort voor de keuze van een nieuwe energieleverancier. Greenpeace voert daarom de campagne 'Alle scholen groene stroom' om schoolbesturen over te halen voor een schone toekomst te kiezen.
Deel bericht

Tijd rekentoets voorbij, rekenen wordt onderdeel van wiskunde

06.02.19
Middelbare scholieren krijgen vanaf komende schooljaar geen aparte rekentoets meer. De huidige landelijke toets verdwijnt definitief en rekenen wordt weer een onderdeel van wiskunde en andere vakken.De Tweede Kamer heeft tegen een plan gestemd van onderwijsminister Slob om een ander rekenexamen in te voeren en dit cijfer apart mee te laten tellen voor het behalen van een diploma.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)