Pseudonimisering leerlinggegevens

09.02.19
Om de privacy van leerlingen bij het gebruik van digitale systemen te beschermen, kunnen schoolbesturen een pseudoniem – een zogenoemd ECK iD - voor leerlingen aanmaken. Besturen worden opgeroepen zich voor 16 februari aan te melden. De noodzaak om leerlingengegevens uit privacyoverwegingen te beschermen met een ECK iD is verankerd in de Wet pseudonimiseren.
Deel bericht

Imagoprobleem leraren: Onderwijs heeft last van het 'kleuterjufeffect'

09.02.19
Docenten vragen met een landelijke staking op 15 maart aandacht voor de hoge werkdruk en de lage salarissen in het onderwijs. Maar ook het tanende imago waar het beroep mee worstelt, lijkt een lastig te slechten probleem. Hoe komt het dat het imago van leraren zo is verslechterd? En wat moet er gebeuren om het op korte termijn weer op te poetsen?
Deel bericht

Onderwijsprijs Drenthe voor ISK Dr. Nassau College Assen en De Holtenhoek Vries

09.02.19
De Internationale Schakelklas van het Dr. Nassau College in Assen en basisschool De Holtenhoek in Vries hebben vrijdag uit handen van Drents Gedeputeerde Cees Bijl de Onderwijsprijs Drenthe 2017-2019 ontvangen. Met het winnen van de Onderwijsprijs Drenthe dingen de scholen mee naar de Nationale Onderwijsprijs, die op 27 maart in Leiden wordt uitgereikt.
Deel bericht

Jongeren leren reanimeren met 'School voor Hart'

09.02.19
De aftrap van de actie 'School voor Hart' vond 24 januari plaats in Oss. Op het Hooghuis locatie Stadion kregen zes docenten een uitgebreide reanimatietraining. Het doel van School voor Hart is dat elke leerling aan een middelbare school in Oss leert reanimeren. Dit doen ze door per school een aantal docenten op te leiden zodat zij het weer aan hun leerlingen kunnen leren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)