Subsidie hoogbegaafden aanvragen tot 31 maart

03.03.19
Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs kunnen tot en met 31 maart subsidie aanvragen voor extra ondersteuning aan (hoog)begaafde leerlingen. Er is in totaal 56 miljoen euro beschikbaar voor de kalenderjaren 2019 tot en met 2022. Per samenwerkingsverband is er een maximum subsidiebedrag vastgesteld op basis van het aantal leerlingen dat op 1 oktober 2017 stond ingeschreven.
Deel bericht

16 vragen en antwoorden over Begaafde leerlingen primair- en voortgezet onderwijs

03.03.19
(Hoog)begaafde leerlingen profiteren niet altijd genoeg van het bestaande onderwijsaanbod. Daarom worden samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs met subsidie gestimuleerd om deze leerlingen extra ondersteuning te geven.Deze ondersteuning kan bestaan uit nieuwe activiteiten, het aantrekken of ontwikkelen van meer expertise.
Deel bericht

Zo kan het ook: inclusieve vo-scholen

03.03.19
Het gratis magazine Zo kan het ook geeft voorbeelden van drie scholen die werk maken van inclusief voortgezet onderwijs. In het blad vertellen de scholen hoe zij het aanpakken om alle leerlingen, inclusief degenen met een beperking, in één school onderwijs te geven. Bij elk verhaal staan praktische adviezen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)