Ook na brexit recht op onderwijs in Nederland

06.03.19
Kinderen met de Britse nationaliteit die in Nederland naar school gaan, houden ook na de brexit recht op onderwijs in ons land. De Rijksoverheid wijst er in een bericht voor ouders van kinderen met de Britse nationaliteit op dat in Nederland zowel in het primair en voortgezet onderwijs als in het middelbaar beroepsonderwijs nationaliteit geen rol speelt bij het recht op onderwijs.
Deel bericht

Vakkanjers: Regiofinales van start. De eerste finalisten zijn bekend!

06.03.19
Tijdens de regiofinales presenteren de vmbo-leerlingen hun product of prototype aan de jury en strijden ze om die felbegeerde plek in de landelijke finale op Vakkanjers Live. Wat vindt de opdrachtgever - Het Nationaal Comité 4 en 5 mei - van het idee? Hoe zit het met de uitwerking? En hoe wordt het product gepresenteerd?
Deel bericht

Onderzoek naar bekostiging op schoolniveau

06.03.19
Er komt een onderzoek naar de mogelijkheid om het primair en voortgezet onderwijs niet meer op bestuurs- maar op schoolniveau te bekostigen. Daarmee geeft onderwijsminister Slob gehoor aan een wens van de Tweede Kamer: elke school moet zelf kunnen bepalen, los van het schoolbestuur, waaraan het onderwijsgeld wordt besteed. Daardoor kan de kwaliteit van het onderwijs worden verbeterd.
Deel bericht

Jongeren eten niet gezond genoeg en bewegen niet genoeg

06.03.19
Dit blijkt uit het rapport 'Gezondheid en Welzijn van Scholieren'. Minder dan de helft van de jongeren eet dagelijks groente en in het VO eet slechts een derde van de jongeren dagelijks fruit. Scholieren in het voortgezet onderwijs hebben over het algemeen minder gezonde eetpatronen dan scholieren van groep 8 van de basisschool.
Deel bericht

'Steun aan scholen dupeert kinderen'

06.03.19
Het Parool kopte vorige week 'Amsterdam wil minder categorale scholen'. Een misleidende kop, want het gaat om een overeenkomst tussen Amsterdamse schoolbestuurders, verenigd in Osvo, en de onderwijswethouder, niet om de wens van kinderen en hun ouders. In 2015 zijn bij de keuze voor centrale loting nadrukkelijk de 'échte voorkeuren' van achtstegroepers centraal gesteld.
Deel bericht

Slob wordt strenger om verdwijnen school in krimpgebied te voorkomen

06.03.19
Minister Slob wil strenger gaan toezien op de plannen die scholen in krimpregio's maken voor het onderwijsaanbod. Dat moet voor de komende tien jaar op orde zijn. De minister wil dat alle krimpregio's voor de komende tien jaar plannen gaan opstellen die ertoe moeten leiden dat iedere leerling op een acceptabele afstand naar school kan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)