Amsterdam steekt 23 miljoen in aanpak lerarentekort

05.03.19
De stad pakt het lerarentekort aan: er moeten minimaal 500 leraren bij. Door extra parkeervergunningen, een uitgebreidere reiskostenvergoeding, geld voor zijinstromers, beurzen om teams op scholen te verbeteren en 10.000 euro per directeur voor ondersteuning, hoopt de gemeente het veelkoppige monster dat het lerarentekort is aan te pakken.
Deel bericht

Justin (16) heeft twee BV's en had in het eerste jaar al Amerikaanse klanten

05.03.19
Op zijn twaalfde maakte Justin weleens een animatie of een logo voor bekenden. Toen hij ontdekte dat mensen hem hiervoor wilden betalen, was de ondernemer in hem geboren. Een jaar later liet hij zich inschrijven bij de KvK en inmiddels heeft de jonge ondernemer twee BV’s én internationale klanten. De nadelen van jong beginnen: Voor ieder wissewasje moet je toestemming vragen.
Deel bericht

In 2019-2020 aan de slag met Gezonde School? Vraag nu ondersteuning aan!

05.03.19
Scholen die Gezonde School willen worden of blijven, kunnen van 4 maart t/m 18 april 2019 ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2019-2020 krijgen maximaal 550 schoollocaties uit het PO, VO en MBO ondersteuning. Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het dna van elke school komt. Het Ondersteuningsaanbod bestaat uit een bedrag van € 3.000,-.
Deel bericht

’Hybride’ docent in opmars: mensen met ander beroep willen best voor de klas staan

05.03.19
Mensen met een ander beroep dan docent, willen best een aantal uren in het voortgezet onderwijs voor de klas staan. Maar ze zien op tegen de verplichting om langdurig in de schoolbanken te gaan zitten om de bevoegdheid te halen.Volgens de huidige regels kunnen mensen met kennis van een bepaald vak een beperkt aantal uren lesgeven als gastdocent.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)