Nieuwe handreiking ouderraadpleging

28.02.19
Tips nodig voor de organisatie van een ouderraadpleging? In de nieuwe handreiking Ouderraadpleging van projectgroep Versterking medezeggenschap vindt u een helder stappenplan en handige praktijkvoorbeelden. Scholen zijn in een aantal gevallen wettelijk verplicht ouders te raadplegen.
Deel bericht

Amsterdam wil met nieuwe techniekschool inspelen op tekort vakmensen

28.02.19
Amsterdam gaat fors inzetten op het vmbo-techniekonderwijs omdat er in de stad een 'nijpend tekort' is aan vakmensen. Verschillende scholen gaan samen een gloednieuwe techniekschool in Nieuw-West beginnen. De school moet minimaal 500 leerlingen trekken. Dat staat in de Onderwijsagenda van het OSVO, de vereniging van schoolbesturen in het Amsterdamse VO.
Deel bericht

Vakbonden kondigen staking van 15 maart officieel aan

28.02.19
Drie onderwijsvakbonden roepen hun leden werkzaam in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en universiteiten in het hele land op tot een staking op vrijdag 15 maart 2019. Dat hebben de bonden formeel aangekondigd.
Deel bericht

Techniekinstructeur geschorst omdat hij de profeet zou hebben beledigd; ‘Hoeveel macht geef je leerlingen?’

28.02.19
Nee, dit gaat veel meer over het schoolbestuur dat niet uitzoekt of dingen wel waar zijn. Het gaat om de vraag: hoeveel macht geef je leerlingen? Hiermee geven ze jongeren het signaal: als je last hebt van een leraar, dan zeg je gewoon dat hij de profeet heeft beledigd en dan ligt hij eruit.’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)