Fossielen bevestigen: er was geen ‘oerknal van het leven’

15.03.19
Canadese onderzoekers hebben een nieuwe fossielenvindplaats in de Rocky Mountains ontdekt. De versteende zeedieren die hier in de schalie zitten bieden een kijkje in de allervroegste evolutie van het leven op aarde, en bevestigen dat de ‘Cambrische explosie’ een achterhaald begrip is.
Deel bericht

Hoop asielzoekersscholen gevestigd op Tweede Kamer en kabinet

15.03.19
De PO-Raad pleit dan ook voor herstel van het totale achterstandenbudget naar het oorspronkelijke niveau in 2011 (430 miljoen euro), om onderwijsachterstanden in het hele land effectief te kunnen bestrijden. Daarnaast pleit de PO-Raad ervoor het budget dat als gevolg van de nieuwe regeling is weggevloeid bij scholen met veel nieuwkomersleerlingen, te herstellen voor deze specifieke doelgroep.
Deel bericht

Veel vwo- en havo-leerlingen kiezen schei- en wiskunde

15.03.19
Naast de verplichte vakken Nederlands, Engels, wiskunde en maatschappijleer kozen vwo-leerlingen die in 2017 hun diploma haalden het vaakst voor scheikunde. Havo-geslaagden kozen het vaakst voor wiskunde A, meldt het CBS. De gekozen vakken hangen voor een groot deel samen met de keuze voor een profiel.
Deel bericht

Docenten Dr. Nassau College Assen winnen Hermen J. Jacobsprijs

15.03.19
In het Onderwijsmuseum in Dordrecht werd woensdag de prestigieuze Hermen J. Jacobsprijs uitgereikt aan Renate Buls en Johan Wibbens, docenten van de internationale schakelklas van het Dr. Nassau College in Assen. Het fonds heeft een vierjaarlijkse prijs ingesteld van 20.000 euro. Het thema was dit keer 'Nieuwkomers in het onderwijs'.
Deel bericht

Al ruim 50 bedrijven tekenen voor sterker techniekonderwijs in Brabant

15.03.19
Zo'n 50 bedrijven in Brabant hebben inmiddels hun handtekening gezet onder deelname aan het project Sterk Techniekonderwijs. Een miljoenenimpuls moet vanaf volgend schooljaar al zorgen voor meer bekwame docenten, up-to-date technieklokalen, innovatieve leeromgevingen en voldoende stageplaatsen.
Deel bericht

Waarom Den Haag geen islamitische middelbare school heeft

15.03.19
Dat is opmerkelijk, want per hoofd van de bevolking wonen er in de stad meer moslims dan in Amsterdam en Rotterdam.'Wij zien het liefst dat de leden van onze geloofsgemeenschap zo veel mogelijk integreren in de samenleving. Geen van onze kinderen zit dan ook op een islamitische basisschool. Wat ons betreft is er dus geen behoefte aan een islamitische middelbare school.
Deel bericht

Staken en een echte vertegenwoordiging van de beroepsgroep leraren

15.03.19
Er bestaat behoefte aan een nieuwe, onafhankelijk, vertegenwoordiging van de beroepsgroep leraren. Wat ging er mis bij de traditionele onderwijsvakbonden zoals AOb en CNV? De kern van het probleem is dat de bonden sterk zijn gepolitiseerd .
Deel bericht

Leraren: ga niet staken maar verenigt u!

15.03.19
Het onderwijs werd een profitorganisatie met de leerling als product en de leraar als boekhouder. Dit weinig florissant beeld is door de leraar zelf gecreëerd. In tegenstelling tot andere beroepsgroepen met een hogere opleiding hebben leraren geen eigen beroepsvereniging. Het lerarenregister is door de leraren massaal afgewezen. Staken versterkt het beeld van het onderwijs als klaagcultuur.
Deel bericht

Bestuurder Cornelius Haga bedreigde onderwijsinspectie

15.03.19
De onderwijsinspectie, die vorige week een onaangekondigd bezoek bracht aan het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum, kreeg daar van een bestuurder te horen dat hij ‘zijn mensen niet in de hand kon houden’. Dat zei minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs tijdens een Kamerdebat over de Amsterdamse, islamitische school.
Deel bericht

Slob: dit kabinet investeert veel in onderwijs

15.03.19
Slob beseft ondanks de miljoeneninvesteringendat de problemen in het onderwijs nog groot zijn. We zijn hard bezig en kunnen zeker niet achterover leunen. Dat doen we dus ook niet. Dit is een vrij land, er is een recht van staken. De andere kant is dat wij ons vanuit de landelijke politiek heel erg inzetten voor het onderwijs. Leerkrachten uit een vervangingspool, kunnen nu een vaste baan krijgen
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)