Scholen moeten 50.000 euro aan investering hoogbegaafden terugbetalen

25.03.19
De investering van een aantal Leidse onderwijskoepels in hoogbegaafdenklas LIVE was onterecht. Dat heeft de onderwijsinspectie laten weten aan Frits Hoekstra, voorzitter van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden. Daarom moet een bedrag van vijftigduizend euro worden terugbetaald. LIVE is geen onderwijsinstelling en was daar ook niet aan verbonden.
Deel bericht

‘Islamitische middelbare school komt er gewoon’

25.03.19
Ondanks eerdere afwijzingen is Söner Atasoy ervan overtuigd dat Den Haag binnenkort islamitisch voortgezet onderwijs kent. De directeur-bestuurder van het omstreden Haga Lyceum in Amsterdam denkt in eerste instantie aan een privéschool.
Deel bericht

We willen de leerlingen leren kiezen. Ze zijn zélf aan zet om hun eigen loopbaan vorm te geven

25.03.19
Alle Zeeuwse vmbo’ers maken sinds kort gebruik van één online platform. De leerlingen maken opdrachten en kunnen zelf rondneuzen in activiteiten die mbo-scholen en bedrijven erop plaatsen. Het gaat bijv. om workshops, gastlessen, snuffelstages en voorlichtingsavonden.De scholen willen iedereen betrekken het keuzeproces: ouders, docenten, medeleerlingen en bedrijven.
Deel bericht

‘Ouders, help ons in strijd tegen de mobieltjesplaag’ [opinie]

25.03.19
Jongeren turen te lang op hun mobiel, ook 's nachts. Gevolg: problemen met de concentratie. Ook verkort het smartphonegebruik de lestijd in de klas. Pascal Cuijpers (docent in het voortgezet onderwijs en auteur van ‘Leraren zijn net echte mensen’) wil dat ouders het goede voorbeeld geven.
Deel bericht

EduHackathonNL in Nijmegen

25.03.19
Afgelopen weekend vond de eerste EduHackathonNL in Nijmegen plaats.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)