Blog | Mijn Venezolaanse leerlingen

26.03.19
Regelmatig geef ik leerlingen ’s ochtends een lift naar school. Zij wachten langs de kant van de weg totdat de bus er stopt, maar helaas zit die vaak vol. Begin dit schooljaar nam ik een leerling uit mijn tweede klas mee naar school. Ze zat wat verlegen naast me. Als ik haar wat in het […]
Deel bericht

Nee, het onderwijs is niet dat rupsje-nooit-genoeg [opinie]

26.03.19
Laat ik het zo zeggen: wij als docenten zijn er voor een belangrijk deel de oorzaak van dat we nu zo in de problemen zitten. Juist omdat we nooit of te weinig signalen hebben afgegeven aan 'Den Haag'. Ook nu bij mij op school zijn er weer veel collegae die niet staken, omdat ...... (vul maar in). Ondergetekende staakte dus wel, omwille van het voortbestaan van het onderwijs.
Deel bericht

Schoolbesturen regelen onderwijshuisvesting samen

26.03.19
Amersfoortse schoolbesturen en de gemeente Amersfoort tekenen woensdag volgens de gemeente een 'bijzondere' overeenkomst. De scholen worden namelijk gezamenlijk verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting. De gemeente draagt hiermee de uitvoering van haar taken voor onderwijshuisvesting over aan de schoolbesturen, die samenwerken in twee coöperaties.
Deel bericht

Deze Gelderse scholen dingen mee naar de Nationale Onderwijsprijs

26.03.19
Het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen en basisschool Het Mozaïek in Arnhem zijn genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Die prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een basisschool en aan een school in het VO, die creatieve oplossingen bedenkt voor het onderwijs. Woensdag worden de twee winnaars in Leiden bekendgemaakt. In totaal waren er 250 inzendingen.
Deel bericht

'Mohammed-rel': geschorste techniekinstructeur boos op Inspectie

26.03.19
De techniekinstructeur die in januari door een vmbo-school werd geschorst, is boos op de Inspectie van het Onderwijs omdat hij zelf niet is gehoord in het onderzoek naar deze zaak. Ook op andere punten vindt hij dat het onderzoek tekort is geschoten.De instructeur verwijt minister Slob dat hij zich achter de conclusie schaart dat de schoolleiding juist heeft gehandeld.
Deel bericht

Dag van de Gezonde Schoolkantine: 16 april

26.03.19
Steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs en mbo hebben een Gezonde Schoolkantine. Daarom viert het Voedingscentrum op 16 april 2019 de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Op deze dag hoopt het Voedingscentrum een recordaantal Schoolkantine Schalen uit te reiken in het hele land. Vorig jaar zijn maar liefst 45 gouden en zilveren schalen uitgereikt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)