Unieke samenwerking versterkt verbinding onderwijs en onderzoek

03.04.19
De PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen en de VSNU hebben op 1 april, in aanwezigheid van minister Van Engelshoven van OCW, 'Lerend onderwijs voor een lerend Nederland; een gezamenlijke ontwikkelagenda om te komen tot een effectieve kennisinfrastructuur voor het onderwijs' gepresenteerd. Een uniek moment: de vijf sectorraden hebben de handen ineen geslagen.
Deel bericht

Vso-scholen Heliomare stoppen met Kunskapsskolan

03.04.19
De vso-scholen van Heliomare in Noord-Hollland stoppen met Kunskapsskolan. Het bleek dat de kwaliteit van het materiaal in de portal, waaronder de eindexamenprojecten, nog niet op orde was, vertelt manager diplomagericht onderwijs Pjotr Neering. Ook zaten er hiaten in de kennis van leerlingen. Het Zweedse onderwijsconcept sluit niet aan bij het Nederlandse normatieve systeem.
Deel bericht

IT=Alkmaar opent deuren voor meiden met interesse in de IT

03.04.19
Op donderdag 11 april is het Girlsday. Dit is de dag waarop jonge meiden vanuit groep 7 en 8 of het voortgezet onderwijs kennismaken met ICT-bedrijven in de buurt. Ook IT=Alkmaar doet hieraan mee. Tijdens Girlsday mogen de meiden meekijken bij vrouwelijke IT'ers, leren ze robotjes programmeren of gaan zelf aan de slag met een applicatie.
Deel bericht

Van Ark: kinderarmoede onacceptabel in welvarend Nederland

03.04.19
Het aantal huishoudens met kinderen dat een laag inkomen heeft, gaat omlaag en ieder kind dat in een gezin met een laag inkomen opgroeit kan meedoen; dat zijn de ambities van staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij het terugdringen van kinderarmoede. De inzet is dat ieder kind dat in een gezin met een laag inkomen opgroeit maatschappelijk kan meedoen.
Deel bericht

AIVD waarschuwt voor toenemende invloed radicale predikers in onderwijs

03.04.19
De AIVD waarschuwt in zijn jaarverslag voor radicale invloeden in het onderwijs. De inlichtingendienst schrijft dat "radicaalislamitische aanjagers" een steeds nadrukkelijker rol spelen in het onderwijsaanbod voor jonge moslims.De dienst noemt naschoolse lessen in Arabisch en de islam als voorbeelden, "op het eerste oog laagdrempelig en onschuldig".
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)