Tips: Laat leerlingen zelf aan het woord

05.04.19
Zichtbaarheid van leren is een van de sleutelbegrippen om succesvol leren te bewerkstelligen (Ebbens & Ettekoven, 2012) Als het leren van leerlingen zichtbaar wordt, geeft dat ons als docenten veel belangrijke informatie. Bijvoorbeeld over: het niveau en de voorkennis van leerlingen; mogelijke misconcepties die bij leerlingen in het hoofd zitten; waar u hulp moet bieden.
Deel bericht

Lerarenbeurs aanvragen kan weer (t/m 30 juni)

05.04.19
De Lerarenbeurs kan weer worden aangevraagd. Bevoegde leraren in het primair en voortgezet onderwijs, het mbo en het hbo hebben daar de tijd voor tot en met 30 juni. De Lerarenbeurs is bedoeld voor het volgen van een bachelor- of masteropleiding, een post-initiële masteropleiding of een premaster- of schakelprogramma dat voorafgaat aan een universitaire masteropleiding.
Deel bericht

Terrorisme-les in Utrecht: 'Zomaar mensen vermoorden, dat kan echt niet'

05.04.19
Na de aanslagen in Parijs in 2015 werd terrorisme-expert Beatrice de Graaf overspoeld met verzoeken om op scholen te komen vertellen over terrorisme, radicalisering en polarisatie. Dat bracht haar op het idee om een lesprogramma te schrijven. Na een proefperiode op twintig scholen wordt het vandaag voor het eerst gebruikt bij basisschool De Regenboog in Utrecht.
Deel bericht

Overstappen van de havo naar het vmbo: 'Als je hier goed oplet tijdens de les, haal je wel een 7'

05.04.19
Afstromen in het onderwijs blijft wat minder prettig. Wat kunnen scholen doen om dit te voorkomen? Yanoah, Lorinda en Leonard vinden het in elk geval geen goed idee om de hele school te digitaliseren en om leerlingen op tablets en laptops te laten werken. Daarnaast wijzen ze op het belang van een goede begeleiding in de onderbouw. 'We overschatten wel eens wat jonge leerlingen kunnen'.
Deel bericht

Watersector staat centraal bij Kick-Off Girlsday 2019

05.04.19
Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom en Dijkgraaf Hetty Klavers openen op 11 april Girlsday 2019 samen met meisjes uit het Bao en het vmbo. Waterbeheer en waterveiligheid vragen in deze tijd om innovatieve technische denkers en doeners en meer meisjes zijn welkom in de watersector. De Kick-off vindt plaats in Rotterdam te midden van alle Nederlandse Dijkwerkers.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)