Omstreden Haga Lyceum barst uit zijn voegen en eist via de rechter een groter schoolgebouw

14.04.19
De islamitische school krijgt er na de zomer 150 nieuwe leerlingen bij, en daarvoor is nieuwe huisvesting nodig. De Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman wil pas over nieuwe huisvesting praten als het bestuur opstapt en er een deugdelijk interim-bestuur zit. De Onderwijsinspectie komt naar verwachting in juni met een rapport over het Cornelius Haga Lyceum.
Deel bericht

Onderwijs blijft kampioen in burn-out

14.04.19
In geen enkele bedrijfstak is het aantal burn-outklachten zo hoog als in het onderwijs. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018. Ook de afgelopen jaren stond het onderwijs steevast op de eerste plek. Veel werknemers in het onderwijs voelen zich ‘emotioneel uitgeput’ en ‘leeg aan het einde van de dag’.
Deel bericht

Vmbo’ers lezen slecht: scholen komen met verplichte leesuren

14.04.19
Tienduizenden vmbo’ers lezen zo slecht dat ze niet begrijpen wat er op papier staat. VO-scholen voeren verplichte leeslessen in om hun taalgebruik op te krikken. Ze kijken liever een filmpje op YouTube dan dat ze een tekst lezen. Ruim vijftig procent van de leerlingen op vmbo basis en eenderde van vmbo kader kennen te weinig woorden en begrijpen onvoldoende wat ze lezen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)