Duur tweetalig onderwijs ligt onder vuur

28.04.19
Ouders moeten jaarlijks 450 euro aan extra ouderbijdrage betalen als hun kind tweetalig onderwijs volgt op de middelbare school. Scholen zeggen niet anders te kunnen dan die bijdrage te verplichten. De recente uitspraak van minister Slob van onderwijs dat scholen geen verplichte bijdrage mogen vragen voor dit soort onderwijs, leidt tot onrust en kritiek bij de scholen.
Deel bericht

Ik benijd schooldirecties niet. Schuldeloos zijn ze verzeild geraakt in een tweefrontenoorlog [opinie]

28.04.19
Het transferseizoen 2019 in het voortgezet onderwijs is geopend. Een vloedgolf aan vacatures spoelt over websites en kranten. In Trouw waren het vier volle pagina’s op 13 april. Op Meesterbaan.nl stonden vijftig vacatures voor wiskunde. Een analyse van de personeelsadvertenties stemt niet vrolijk. Schooldirecties lijken het maar moeilijk te begrijpen. Die advertentieteksten zijn niet wervend.
Deel bericht

'Zorgwekkend' weinig aandacht voor cybersecurity op scholen

28.04.19
Ongeveer de helft van de jongeren in België en Nederland geven aan op school niets te leren over cybersecurity. Over het algemeen is de kennis van loopbaanmogelijkheden in cybersecurity laag, slechts elf procent van scholieren geven aan ‘zeer bewust’ te zijn van banen in de sector. Scholieren in Nederland en België zijn zich het minst bewust van carrières in cybersecurity.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)