Scholen doen er alles aan om problemen met eindexamens te voorkomen

03.05.19
Vanaf 9 mei buigen ruim 200.000 scholieren zich over hun eindexamen. Met strenge richtlijnen, protocollen en het houden van toezicht doen het College voor Toetsen en Examens, surveillanten en scholen er alles aan om problemen te voorkomen. "We zien dat veel scholen hun eigen procedures nog eens nalopen en zich afvragen hoe het bij hen gesteld is’’.
Deel bericht

Leerkrachten in Florida binnenkort gewapend voor de klas

03.05.19
In de Amerikaanse staat Florida zullen leerkrachten binnenkort gewapend voor de klas mogen staan. De controversiële maatregel werd vandaag in het parlement goedgekeurd. Voorwaarde is wel dat ze eerst een opleiding van 144 uur volgen om met een wapen te leren omgaan.
Deel bericht

Een derde kinderen wil naar dodenherdenking

03.05.19
Een grote groep kinderen kijkt op 4 mei vanaf de bank naar de Dodenherdenking op televisie, maar een op de drie wil liever een herdenking een keer in het echt bijwonen. Dat blijkt uit het Nationale Kinderherdenkingsonderzoek dat is uitgevoerd onder 1057 kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Van de kinderen die zijn ondervraagd zegt twee derde op 4 mei naar de televisie te kijken.
Deel bericht

Boerkaverbod vanaf 1 augustus van kracht op school

03.05.19
Per 1 augustus treedt de Wet Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding in werking. Ook onderwijsinstellingen krijgen hiermee te maken. De PO-Raad ziet geen meerwaarde van de wet. Zij vindt dat scholen prima in staat zijn zelf beleid te maken met betrekking tot communicatie en kledingvoorschriften. Het verbod geldt voor alle vormen van gezichtsbedekking.
Deel bericht

Lerarencollectief wil in gesprek met Slob over beroepsorganisatie

03.05.19
Het lerarencollectief wil in gesprek met minister Slob over hun plan om op 1 januari 2020 een nieuwe beroepsvereniging voor en door leraren te lanceren.De initiatiefnemers willen met de minister kijken naar mogelijkheden voor organisatorische en financiële ondersteuning hierbij. Beoogde doelen zijn o.m. het ontwikkelen van een beroepsstandaard, een ethische code en goede nascholing
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)