Download magazine 'Veilig' over kindermishandeling

02.05.19
In iedere klas zit gemiddeld één kind dat thuis is mishandeld, misbruikt of verwaarloosd. Om hulp te organiseren als het nodig is en om zelf het kind te steunen. Hoe doe je dat? Daarover gaat het gratis magazine Veilig, een uitgave van Augeo Foundation.
Deel bericht

Ramadan valt ook dit jaar grotendeels samen met centrale eindexamens

02.05.19
Komende week begint de vastenmaand Ramadan weer. Ook dit jaar valt de vastenmaand nagenoeg samen met de Centrale Eindexamens. Een extra zware periode voor islamitische eindexamenkandidaten. Vorig jaar deden naar schatting zo’n tienduizend islamitische scholieren eindexamen. Hiervan nam het overgrote deel aan de ramadan. Dit jaar van 5 mei tot 4 juni.
Deel bericht

Koffer met oorlogsverhalen voor scholieren

02.05.19
Geef scholieren een koffer met voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en het verleden komt tot leven. Met het zogenoemde kofferproject laat Louisa Balk van het Stadsarchief in Rotterdam jongeren nadenken over ons verleden.'Van Museum Rotterdam ‘40-’45 NU kregen we voorwerpen die we in de koffer deden. Daarmee moesten de vmbo-leerlingen een kort toneelstuk van één minuut maken.
Deel bericht

Minister: ‘Toetsdruk leerlingen beperken’

02.05.19
De toetsdruk voor leerlingen moet beperkt blijven. Dat vindt onderwijsminister Slob, die scholen oproept om hun verantwoordelijkheid te nemen, want ruim eenderde van de leerlingen is gestrest door hoge toetsbelasting. Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA) signaleerde dat scholieren meer proefwerken op één dag krijgen dan volgens de eigen schoolregels is toegestaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)