Zwoegen op wiskunde: steeds meer scholieren volgen examentraining

01.05.19
Terwijl de meeste middelbare scholieren op dit moment genieten van de meivakantie, zwoegen anderen voor het eindexamen. En dat gebeurt niet alleen op zolderkamertjes: veel leerlingen volgen een speciale examentraining. Uit een rondgang van NOS Stories langs de vijf grootste bijlesbureaus blijkt dat steeds meer scholieren kiezen voor zo'n extra cursus.
Deel bericht

Jeugdadvocaten houden zitdagen op middelbare scholen (B)

01.05.19
Limburgse jeugdadvocaten starten een proefproject waarbij ze gratis eerstelijnsadvies verlenen aan jongeren op school en in een jeugdcentrum. “We willen de drempel verlagen om naar een advocaat te stappen als ze met een juridische vraag worstelen. Tijdens hun middagpauze kunnen jongeren in een persoonlijk gesprek hun juridische vraag met een jeugdadvocaat bespreken.
Deel bericht

Steeds meer jongeren krijgen jeugdzorg, moeten we naar Denemarken kijken?

01.05.19
Hoogleraar kinderpsychiatrie Robert Vermeiren maakt zich zorgen dat vooral jongeren met grote problemen de dupe worden van de toename. "Door de stijging van het aantal jongeren dat jeugdzorg krijgt, moeten de gemeenten de financiële middelen spreiden. De hoogleraar ziet het systeem in Denemarken als een goed voorbeeld. Daar werd de jeugdzorg ook gedecentraliseerd.
Deel bericht

AOb: minister goochelt met geld

01.05.19
Het onderwijs schiet niets op met een minister die steeds schuift met onderwijsgeld. Dat zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen. Ze doelt onder meer op de kasschuif van het ministerie met het geld om de werkdruk in het primair onderwijs te verlagen. Met geld goochelen helpt het onderwijs niet. Het lost de werkelijke problemen niet op. Daarvoor zijn serieuze investeringen nodig.
Deel bericht

Scholen moeten schoolexamens versterken

01.05.19
Middelbare scholen moeten hun schoolexamens versterken om de balans tussen schoolexamen en Centraal Examen te verbeteren. Ook moeten de ‘oneigenlijke onderdelen’ eruit, schrijft minister Slob De examenpraktijk is uit balans, omdat de SE’s relatief vaak elementen bevatten die al in het CE aan de orde komen, maar ook ‘met wisselende regelmaat’ oneigenlijke onderdelen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)