Blog | Computationeel denken in curriculum.nu

11.06.19
Ondanks alle kritiek op Curriculum.nu is de invoering van digitale vaardigheden, waar men computationeel denken heeft ondergebracht,  een noodzakelijke uitbreiding van het curriculum.  Het kind moet niet met het badwater worden weggegooid. Een positief kritische bespreking van informatica-expert F...
Deel bericht

Deze leraar maakte van zijn school een ‘Eco-school’

11.06.19
Houd het heel praktisch als je duurzaamheid in de klas wilt behandelen, is het advies van de ‘Duurzame docent van het jaar’ Henk Veurink. Hij maakte van zijn school een ‘Eco-school’. Het internationale predicaat van Eco-school krijg je niet zomaar. Een school moet eerst van tien onderwerpen in kaart brengen wat er gebeurt. Er moet daarnaast een plan zijn met duurzame ambities en projecten.
Deel bericht

Nieuwe trend: laat leerlingen elkaars toetsen nakijken

11.06.19
Nooit meer toetsen nakijken, maar die taak voortaan overlaten aan de leerlingen zelf. Klinkt als een droom, nietwaar? Maar volgens de best ‘wakkere’ Frans Droog (Wolfert Lyceum in Bergschenhoek) kan hij dat prima overlaten aan de leerlingen zelf. Als leerlingen de klas binnenkomen voor een toets, zien zij vijf namen op het bord staan. Zij vormen ie dag de nakijkcommissie.
Deel bericht

Checklist gepubliceerd voor versterking afsluitend karakter schoolexamen

11.06.19
De VO-raad heeft een checklist gepubliceerd waarmee scholen kunnen nagaan of hun pta voldoende recht doet aan het afsluitende karakter van het schoolexamen. Aan de hand van de uitkomsten kunnen waar nodig stappen worden gezet. De checklist bevat een serie vragen waarmee scholen kunnen nagaan of hun schoolexaminering, zoals vastgelegd in het pta, ook daadwerkelijk een afsluitend karakter heeft.
Deel bericht

Stoppen we kinderen te snel in een hokje?

11.06.19
Vmbo, havo of vwo. Al op jonge leeftijd scheiden we leerlingen van elkaar. Zijn ze theoretisch of toch meer praktisch? En komen ze niet op het gewenste niveau, dan krijgen ze bijles. Spraakmakers zoekt uit of we kinderen niet te snel in hokjes stoppen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)