Lerarencollectief krijgt van OCW tijdelijke steun

13.06.19
Het lerarencollectief krijgt tijdelijk ondersteuning van het ministerie van OCW. De steun is alleen bedoeld voor het opstarten van het collectief. Uiteindelijk moet het door leraren zelf worden betaald, meldt minister Arie Slob aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Brochure ‘Omgaan met armoede op scholen’

13.06.19
De ministeries van OCW en Sociale Zaken hebben de brochure Omgaan met armoede op scholen gepubliceerd. In deze brochure staan voorbeelden van hoe scholen omgaan met armoede in gezinnen. Een van de scholen die wordt belicht, is openbare scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam. Deze school staat ouders met geldzorgen bij met drie financiële coaches.
Deel bericht

Eva ging van vmbo direct naar vwo.

13.06.19
Van cum laude slagen op het vmbo direct door naar het vwo. De 18-jarige Eva Dyadko uit Zwolle maakte de opmerkelijke overstap drie jaar geleden en slaagde vandaag voor haar vwo-diploma. Maar spijt van haar tijd op het vmbo heeft ze nooit gehad. Nee, ik had dit gewoon nodig. ,,Het heeft me gevormd als leerling én als mens.”
Deel bericht

Raad van State: dolk sikhs terecht verboden op school in Vlaardingen

13.06.19
Een scholengemeenschap in Vlaardingen heeft een leerling in 2016 terecht geweigerd om een rituele dolk te dragen op school. De vader van de leerling had het verbod aangevochten, maar de Raad van State heeft het beroep verworpen. Hoewel het verbod de leerling in zijn vrijheid van godsdienst beperkt, vindt de raad de veiligheidsregels op school belangrijker.
Deel bericht

Tim slaagt met zeven tienen en zes negens

13.06.19
Gymnasiast Tim van Dijk, leerling van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, heeft zijn eindexamen gehaald met gemiddeld een 9,5 op de eindlijst. Tim, die woont in Oeffelt, haalde zeven keer een 10 en zes keer een 9. Hij deed net als alle andere leerlingen in acht vakken examen, maar volgde dit examenjaar veel meer vakken dan vereist: 13.
Deel bericht

Een kind heeft rust nodig op school, net als wij op kantoor

13.06.19
Net zoals het voor volwassenen niet gezond is om in een veel te druk kantoor te zitten, is het voor kinderen niet goed om in een veel te drukke, grote ruimte te zitten op school. Toch is dat de trend in het onderwijs. Erik Meester maakt zich daar zorgen over. Hij schreef me dat het namelijk de trend is dat er steeds meer ‘leerpleinen’ bijkomen in het onderwijs.
Deel bericht

Gelijke kansen voor alle kinderen

13.06.19
Een brede brugklas, liefst van meer jaren, zodat de keuze voor het onderwijsniveau voor een kind later valt. Amsterdam wil graag dat meer scholen dit aanbieden. Kinderen van verschillende niveaus zitten dan langer bij elkaar in de klas. Dat is leerzaam voor alle kinderen. Bovendien hebben ze langer de tijd om zich te ontwikkelen voordat hun onderwijsniveau vaststaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)