Docent van het jaar: ‘Ze zijn heel mondig. En hun leven is volwassener’

14.06.19
Lucelle Deneer (45), docent van het jaar, ziet zichzelf als ondernemer en haar leerlingen als klanten. „Als ik winst wil behalen, moet ik zijn waar zij rondhangen. Facebook was mijn klaslokaal.” Een dag per week werkt ze thuis aan de ontwikkeling van een telefoon-app voor examenleerlingen. Ze vroeg en kreeg daarvoor subsidie en begeleiding van het Lerarenontwikkelingsfonds.
Deel bericht

Chemokuren en eindexamen krijgen 16-jarige Tessa niet klein

14.06.19
De 16-jarige Tessa heeft een bewogen jaar achter de rug. Ze hoorde dat ze kanker had, vond haar droom, haalde haar eindexamen vmbo-t én ze genas. Net als heel schoolgaand Nederland zit Tessa vol zenuwen te wachten op de uitslag. Het duurt te lang, zegt ze tegen haar moeder. Intussen nadert minister Slob samen met Tessa’s mentor en de coördinator van het Maris College het huis van de familie.
Deel bericht

Onderwijs anders organiseren? Eerst goede visie!

14.06.19
Het anders organiseren van het onderwijs vereist om te beginnen een goede visie. Daarnaast moet er voldoende tijd en draagvlak onder het personeel voor zijn. Dat blijkt uit een verkenning die het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds Voion in het VO heeft laten uitvoeren. Met een andere organisatie van het onderwijs willen scholen hun leerlingen beter voorbereiden op de toekomst.
Deel bericht

Mooiste foto komt van Metzo-leerling

14.06.19
De Metzo College leerling Marijn Beretta (13) uit Doetinchem heeft de fotowedstrijd gewonnen die door de Onderwijsraad was uitgeschreven in verband met het honderdjarig jubileum. Marijn maakte de winnende foto met een mobieltje. Zijn 'echte fototoestel' was thuis.Als prijs krijgt Marijn, samen met veertien andere leerlingen van het Metzo College een masterclass fotografie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)