Fransman wordt nieuwe bestuursvoorzitter LVO

12.06.19
De Fransman Eugène Bernard is voor vijf jaar benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs. Hij is op dit moment nog voorzitter van de raad van bestuur van de Brabantse onderwijskoepel Ons Middelbaar Onderwijs. Daavoor was hij onder meer directeur van de bètafaculteit van de Universiteit Utrecht en directeur bedrijfsvoering bij de TU Eindhoven.
Deel bericht

Haarlemse school boos om kwetsende memes

12.06.19
Het Schoter in Haarlem heeft aangifte gedaan van smaad en laster vanwege kwetsende memes van leraren. Memes zijn bewerkte foto’s met grappig bedoelde onderschriften. De memes waren voor de schoolleiding onacceptabel en aanleiding om aangifte te doen. Media melden dat sommige leraren worden vergeleken met Adolf Hitler.
Deel bericht

U wordt er toch voor betaald om het mij uit te leggen? [blog]

12.06.19
Hoe kan het dat het zo slecht gesteld is met de motivatie van Nederlandse jongeren? Ten eerste denk ik wel eens dat jongeren vaak een luxe en makkelijk leven hebben. Ze hoeven zich meestal niet te ontworstelen aan armoede.Leren en vaardigheden verwerven is een langzaam proces, en dat botst met onze cultuur van directe bevrediging. Leren heeft ook alles te maken met discipline en doorzetten.
Deel bericht

Slob relativeert probleem zoekgeraakte examens

12.06.19
In de regel is verzending van het examenwerk per aangetekende post betrouwbaar. Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat hierbij iets misgaat en ieder jaar zijn er enkele van deze gevallen, aldus onderwijsminister Slob. Hij wijst er ook op dat de scholen in elk geval niets kan worden verweten, omdat zij de examens volgens de regels aangetekend hebben verzonden.
Deel bericht

Onderzoek naar anders organiseren en de impact op leraren

12.06.19
Door het onderwijs anders te organiseren verwachten scholen hun leerlingen het beste voor te kunnen bereiden op het vervolgonderwijs, hun toekomstige baan en de maatschappij. Voion heeft een verkenning laten uitvoeren naar het anders organiseren van het onderwijs en de impact op het personeel.
Deel bericht

Taalachterstand voor het leven: groeiende groep jongeren verlaat school laaggeletterd

12.06.19
De Onderwijsinspectie constateert dat leerlingen minder goed presteren op kernvakken taal en rekenen. Een groeiende groep jongeren komt zelfs laaggeletterd van school. Een zeer zorgelijke ontwikkelingen, want hierdoor daalt de kans op werk of een vervolgopleiding. De Tweede Kamer debatteert donderdag over de aanpak van laaggeletterdheid.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)