Slob: ‘Van eindtoets naar doorstroomtoets’

22.06.19
Het kabinet wil van de eindtoets een doorstroomtoets maken. Minister Slob : Gelijke kansen voor leerlingen zijn belangrijk en de eindtoets moet op den duur minder bepalend worden. Uiteindelijk moet het makkelijker zijn om in de eerste klassen van het VO nog te wisselen van niveau. De PO-Raad is positief dat haar standpunten over de langere termijn zijn overgenomen door de minister.
Deel bericht

Onderwijsraad wil input voor advies over artikel 23

22.06.19
Wat vindt u van artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs? De Onderwijsraad wil het graag van u horen! Tot 15 september kunt u input leveren voor een advies aan het kabinet. De Onderwijsraad verkent welke betekenis dit (openbaar en bijzonder onderwijs op gelijke basis door de rijksoverheid betaald) heeft in onze tijd, bijvoorbeeld met betrekking tot segregatie (hokjesscholen).
Deel bericht

Educatieve keuzedagen niet bedoeld als extra vakantie

22.06.19
Educatieve keuzedagen zijn geen verkapte vakantiedagen. Dat benadrukt onderwijsminister Slob in antwoord op kritische vragen hierover van GroenLinks. Scholen die experimenteren met educatieve keuzedagen, zijn hier positief over. De keuzedagen bieden ruimte voor differentiatie, spelen in op persoonlijke interesses van leerlingen en stimuleren een bredere blik op de wereld en de samenleving.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)