Kolderdag geschrapt vanwege dronken leerlingen

26.06.19
Het openbare Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam schaft de kolderdag af. Reden daarvoor is dat leerlingen op die dag veel alcohol drinken. Bij een ongeluk op de kolderdag in april raakte een leerling zwaargewond. Het Erasmiaans Gymnasium meldt volgens RTV Rijnmond dat het nodig is ‘een drastische cultuurverandering in de omgang met alcohol te forceren’.
Deel bericht

Zwitserse scholieren willen drie maanden vakantie: ‘Dat is wel erg lang’

26.06.19
Zwitserse scholieren hebben een oproep gedaan de zomervakantie drie maanden te laten duren, omdat het al zo vroeg in de zomer zo heet wordt. Zij kijken onder meer naar het voorbeeld van buurland Italië (vakantie van juni tot half september) Nederlandse scholieren zijn minder enthousiast over zo'n lange zomervakantie. ‘Drie maanden is wel héél lang.
Deel bericht

Netwerk van gemeenten, onderwijs en politie beschermt jongeren

26.06.19
Gemeenten, voortgezet onderwijs en politie in West-Friesland gaan nog intensiever samenwerken om te zorgen dat scholen een veilige leeromgeving zijn. Ze hebben nieuwe afspraken gemaakt om overlast, crimineel gedrag en vandalisme te voorkomen en elkaar te helpen bij zorgvragen van leerlingen en hun ouders.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)