Massaal online filmpjes kijken: willen we onze tijd wel écht zo doorbrengen?

27.06.19
We besteden met zijn allen een miljard uur per dag op YouTube. Maar is dat wel wenselijk? Hans de Zwart van Bits of Freedom geeft uitleg en een aantal tips om zélf te bepalen wat je kijkt.
Deel bericht

Met ingang nieuwe schooljaar boerkaverbod

27.06.19
Het zou eerst ingaan op 1 juli, maar dat is verzet naar 1 augustus. Een aantal scholen vond het handiger als het verbod zou ingaan bij het begin van het nieuwe schooljaar. Het verbod houdt in dat o.a. in het onderwijs geen gezichtsbedekkende kleding meer mag worden gedragen (ook geen bivakmutsen en integraalhelmen.)
Deel bericht

Goede langetermijnvisie, maar voorstellen over overgang po-vo leiden tot uitvoeringsproblemen

27.06.19
De minister schetst in de ogen van de VO-raad een goede langetermijnvisie op de overgang van po naar vo, maar de VO-raad verwacht wel serieuze uitvoeringsproblemen bij het voorstel om de datum voor aanmelding op uiterlijk 1 mei te zetten.
Deel bericht

Leraren meer ondersteunen bij passend onderwijs

27.06.19
Scholen, besturen en samenwerkingsverbanden kunnen meer doen om leraren te ondersteunen bij passend onderwijs. Dat stelt onderwijsminister Slob in reactie op een recente enquête van de AOb. Hij benadrukt onder andere het belang van goed strategisch personeelsbeleid. Daarnaast kunnen samenwerkingsverbanden meer doen om de solidariteit onder scholen te vergroten.
Deel bericht

Jongeren willen duidelijkheid als ze wachten op hulp

27.06.19
Jongeren ervaren veel eenzaamheid als ze moeten wachten op gespecialiseerde jeugdhulp. Dat blijkt uit gesprekken die de Rotterdamse kinderombudsman Stans Goudsmit voerde met jongeren die daar ervaring mee hebben. Tijdens het wachten en de periode van hulp kan sprake zijn van schooluitval. De jongeren zien graag dat school daar beter rekening mee houdt, door maatwerk te bieden.
Deel bericht

Duncan pleit voor meer muziek op middelbare scholen

27.06.19
Tijdens zijn vwo was Duncan al veel te vinden in het muzieklokaal. Maar niet omdat hij daar les kreeg. Mijn muziekdocent viel uit in het eerste en enige jaar dat we muziek konden krijgen en er was geen vervanger, zegt Duncan bij de bekendmaking van de Muziekdocent van het Jaar. Bij gebrek aan muziekles besloot hij daarom met andere leerlingen zelf maar muziek te gaan maken.
Deel bericht

Kamer wil dat minister lerarentekort in kaart brengt

27.06.19
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat minister Arie Slob (ChristenUnie) landelijk gaat bijhouden welke noodmaatregelen scholen allemaal nemen vanwege het lerarentekort en hoe groot de lesuitval is. Alleen met een landelijke registratie vanuit het ministerie wordt de ernst van de problemen duidelijk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)