Internetconsultatie: Kan school rookverbod op schoolplein 24/7 handhaven?

03.07.19
Vanaf 1 augustus 2020 is het niet alleen ín de school, maar ook op alle schoolpleinen wettelijk verboden te roken. Scholen moeten dit rookverbod actief handhaven. Tot en met 19 juli 2019 staat deze Algemene Maatregel van Bestuur open voor internetconsultatie.De PO-Raad vindt de uitbreiding van het rookverbod naar het schoolplein een goede zaak
Deel bericht

Minister Slob aanwezig bij diploma-uitreiking op Limes Praktijkonderwijs

03.07.19
Maandag hebben de examenkandidaten van het Limes Praktijkonderwijs hun diploma ontvangen. Dit jaar ontvangen veel leerlingen al een voorloper van een landelijk erkend schooldiploma, zo ook op het Limes. In het afgelopen jaar heeft minister Slob zich hard gemaakt om het schooldiploma voor praktijkonderwijs zo snel mogelijk in de wet vast te leggen.
Deel bericht

Monsterscore voor vwo’er Ward uit Gouda: 9,6 als gemiddeld cijfer

03.07.19
De slimste jongen van de klas. Van zijn school. En wellicht van Gouda. Antoniusleerling Ward de Ridder behaalde zijn vwo met een gemiddeld cijfer van een 9,6. Zijn slechtste cijfer: Nederlands, een 8,9. Zijn geheim? Leren ging hem altijd goed af en bezorgde hem plezier. En uitgeleerd, dat is hij naar eigen zeggen nog lang niet. Volgend jaar gaat hij Nanobiologie studeren, in Delft en Rotterdam.
Deel bericht

Onderwijs in pressure cooker, druk is ongekend hoog

03.07.19
Want er zijn problemen die direct opgelost moeten worden, maar er moet ook gekeken worden of het onderwijssysteem op sommige punten wel goed werkt. Stoppen we geen geld in raderen die niet werken? CNV Onderwijs wil nú actie.
Deel bericht

Kabinet wil meer mogelijkheden om leraar te worden

03.07.19
Het wil onder meer dat leraren - met behoud van kwaliteit - op meer verschillende manieren een bevoegdheid kunnen halen, dat zij bevoegdheden kunnen stapelen en zich kunnen specialiseren. Ook moeten zij voortaan in meerdere onderwijssectoren tegelijk kunnen werken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)