Regio's gezocht voor aanpak Onderwijs-Zorg-Jeugd

04.07.19
De coalitie Onderwijs-Zorg-Jeugd is opzoek naar 'inspiratieregio's' die aan de slag gaan met de aanpak 'Mét andere ogen' om kinderen optimale ontwikkelkansen te bieden, ongeacht hun zorgbehoefte, gedrag of beperking. Het doel is om samen onderwijs, jeugd en zorg lokaal te faciliteren om kinderen de juiste ontwikkelkansen te bieden en verbindingen te leggen tussen onderwijs, zorg en hu
Deel bericht

Minister steunt plannen voor innovatief technisch vmbo in Amsterdam

04.07.19
Amsterdamse scholen, het bedrijfsleven en de gemeente Amsterdam werken samen aan sterker techniekonderwijs op het vmbo. De partijen hebben voor de uitvoering van een gezamenlijk plan een subsidie gekregen van 8 miljoen euro van het ministerie. Onderdeel van het plan is onder andere een nieuwe, hypermoderne Techschool waar alle vmbo techniekopleidingen worden ondergebracht.
Deel bericht

Veilig en betrouwbaar internet voor alle scholen in primair en voortgezet onderwijs bereikbaar

04.07.19
Kennisnet en Axians hebben donderdag 20 juni een handtekening gezet onder een raamovereenkomst voor de inrichting van een Nationaal Dienstencentrum (NDC). Met het NDC zorgt Kennisnet voor een basisniveau aan internettoegang en beveiliging voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Plan voor één onderwijs-cao ‘indringend advies’

04.07.19
De onderwijsministers Van Engelshoven en Slob spreken van ‘een indringend advies’ aan de sociale partners om toe te werken naar één onderwijs-cao voor primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer. Het idee om in de toekomst nog maar één cao te hebben komt van de Onderwijsraad. Die kwam ermee in het rapport Ruim baan voor leraren.
Deel bericht

Scholen betalen rekening voor domper OCW-begroting

04.07.19
Het kabinet haalt 145 miljoen euro weg bij onderwijs en onderzoek om een tegenvaller op de begroting en het oplappen van de ict-systemen bij uitvoeringsdienst DUO te financieren. Onderwijsinstellingen worden gekort op de compensatie voor de stijgende prijzen van materieel. Voor het PO ligt het net iets anders: de prijsbijstelling op materieel kan daar wettelijk niet worden gekort.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)