Noordoost-Brabant kan nu aan de slag met 17 miljoen voor techniekonderwijs

02.07.19
Scholen en bedrijven in Noordoost-Brabant mogen zeventien miljoen euro steken in het verbeteren van techniekonderwijs. Minister Arie Slob maakte dit vandaag bekend. Het Brabantse project Sterk Techniekonderwijs in deze regio is goedgekeurd, nu het bedrijfsleven ook tien procent bijdraagt. Dat was de enige voorwaarde die het Rijk stelde.
Deel bericht

De Nieuwe Internationale School Esprit opent 2 juli in Amsterdam

02.07.19
Eindelijk is het zover: precies vijf jaar na de oprichting van DENISE wordt het volledig gerenoveerde schoolgebouw officieel geopend. De school heeft een internationaal karakter en biedt aan leerlingen van 4 tot 18 jaar primair- en voortgezet onderwijs. Zowel Amsterdamse- als leerlingen met een expat- of nieuwkomersachtergrond vinden op DENISE een passend onderwijsaanbod.
Deel bericht

Zestienjarige Louise van Beuzekom wint Antoine Gerrits Award

02.07.19
Met haar documentaire ‘Tachtig’ heeft de zestienjarige Louise van Beuzekom de Antoine Gerrits Award gewonnen. De award is gekoppeld aan een cultuurwedstrijd voor middelbare scholieren.De leerling van ORS Lek en Linge uit Culemborg ontving de award en een cheque van 500 euro uit handen van Antoine Gerrits tijdens de Kunstbendefinale.
Deel bericht

AOb eist brede verbeteringen voor cao-voortgezet onderwijs

02.07.19
Een looneis van 5 procent, voor docenten een maximum lestaak van 19 klokuren per week, voor ondersteuners recht op uitloop in een hogere salarisschaal, en extra aandacht voor de positie van het vso. Dat zijn enkele eisen waarmee AOb en FNV Onderwijs & Onderzoek de cao-onderhandelingen in het voortgezet onderwijs in gaan.
Deel bericht

Scholieren steken schoolboeken in brand in Zierikzee, halve dijk gaat in vlammen op

02.07.19
Een groepje scholieren wilde gisteren om 14.50 uur hun oude schoolboeken in brand steken, maar het vuurtje werd iets groter dan voorzien.Het gras op de naastgelegen dijk vatte vlam, waardoor een groot stuk is afgebrand. De jongens hebben zelf de brandweer gebeld en zijn erg geschrokken van hun actie. Niet bekend is wat de school er van vindt dat ze hun schoolboeken hebben verbrand.
Deel bericht

GroenLinks wil fusies in onderwijs terugdraaien

02.07.19
GroenLinks wil dat onder andere het onderwijs weer kleinschaliger wordt. Het moet mogelijk worden eerdere fusies terug te draaien. ‘Publieke instellingen moeten de menselijke maat hanteren. Groter is niet altijd efficiënter, goedkoper en beter’. Het aantal leerlingen per instelling voor voortgezet onderwijs nu 255 procent groter is dan in 1980.
Deel bericht

45 regio’s krijgen miljoenen voor vmbo-techniekonderwijs

02.07.19
Om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen krijgen 45 regio’s in totaal ruim 231 miljoen euro. Dat is bijna 16.000 euro per leerling. Minister Slob: De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel. Daarom hebben vmbo-scholen, mbo’s en het bedrijfsleven samen plannen gemaakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)