Gescheiden ouders worstelen met diploma-uitreiking kind: 'Ga vooral samen'

01.07.19
Toch zijn veel jongeren van gescheiden ouders alsnog zenuwachtig. Een brief waarin ze aan hun ouders vragen alsjeblieft één dag geen ruzie te maken, is bijna 1000 keer gedownload. In de brief vragen de jongeren aan hun ouders een warme herinnering aan hun diploma-uitreiking. Ze vragen om voor één dag de strijdbijl te begraven en samen trots te zijn.
Deel bericht

Telefoonverbod op school: praten in plaats van appen en snappen in de pauze

01.07.19
Op VO-school de Passie in Wierden geldt een strikt telefoonregime. ‘Thuis of in de kluis’, is de regel voor mobieltjes. Het wordt er een stuk gezelliger van als niet iedereen op zijn scherm tuurt. En leerlingen zijn ook minder afgeleid.Ik ben ook niet voor een wettelijk verbod, maar hoe wij het op school geregeld hebben, levert ons veel op.’
Deel bericht

Pieter Lossie (LAKS) wil mening jongeren laten horen

01.07.19
Leerling Pieter Lossie van het openbare Minkema College in Woerden is begonnen als voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).Lossie kreeg landelijke bekendheid als klimaatactivist. In die hoedanigheid zat hij twee keer om de tafel met premier Mark Rutte. In april maakte hij bekend het over een andere boeg te gooien door bestuursvoorzitter te worden van het LAKS.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)