De vrije school bestaat honderd jaar en trekt steeds meer leerlingen

12.07.19
De inspectie heeft zo haar bedenkingen bij de groei.Ze ziet graag dat scholen kinderen klaarstomen voor de arbeidsmarkt en hun de mores van het burgerschap bijbrengen. Onderwijs moet bovendien de talenten van alle leerlingen tot bloei laten komen. Vrije scholen zouden hun succes op deze gebieden beter moeten meten. Probleem: ze hanteren een andere definitie van onderwijssucces.
Deel bericht

Leerling mag beelden van docent in de klas niet via internet delen

12.07.19
Leerlingen mogen niet zomaar beelden delen, bijvoorbeeld via internet, waarop een docent te herkennen is. Ook is het niet toegestaan om in het geheim filmpjes te maken van een les of om beeldmateriaal te verspreiden dat bedreigend of beledigend is voor de leraar. Er is een uitzondering: de privacywetgeving is niet van toepassing wanneer een filmpje is bedoeld voor privédoelen
Deel bericht

Scholieren de dupe van vakantiedienstregeling OV

12.07.19
Scholieren komen veel te vroeg of te laat op school, doordat vervoerder Arriva sinds deze week al met minder bussen in de Achterhoek rijdt. Dit terwijl de schoolvakantie in de regio pas over een dikke week begint, op 22 juli. Kas (14) uit Zelhem komt dagelijks te laat op school
Deel bericht

Slob: geldkraan dicht als bestuur Haga Lyceum niet opstapt

12.07.19
Het kan niet zo zijn dat het interne toezicht niet op orde is en ook het burgerschapsonderwijs niet op orde is. De advocaat van het bestuur zegt dat het oordeel van de inspectie inhoudelijk niet klopt en dat het besluit van Slob op onjuiste gronden is genomen. Het bestuur weigert daarom op te stappen en gaat in beroep bij de bestuursrechter.
Deel bericht

Slob wil nieuw bestuur Haga Lyceum na openbaar worden inspectierapport

12.07.19
Minister Slob van Onderwijs vindt dat het bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam moet opstappen en plaats moet maken voor een nieuw bestuur.Al met al voldoet het bestuur niet aan "essentiële waarden voor goed onderwijs" en is er geen vertrouwen dat het huidige bestuur aan de herstelopdrachten zal voldoen, schrijft de inspectie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)