Docent Roelof van Echten College Hoogeveen ontslagen na uitdelen cijfers voor niet gemaakte toetsen

10.07.19
Een docent biologie van het Van Echten College in Hoogeveen is per direct ontslagen nadat hij cijfers uitdeelde aan leerlingen zonder dat ze de bijbehorende toetsen hadden gemaakt. De school spreekt van een ernstige situatie en heeft het voorval gemeld bij de Inspectie.Ook kregen sommige leerlingen verkeerde cijfers, omdat opdrachten onjuist werden nagekeken door de docent.
Deel bericht

Privacy van leerlingen: pseudonimisering

10.07.19
Met ingang van dit schooljaar kunnen schoolbesturen een pseudoniem (ECK iD) aanmaken voor hun leerlingen. OCW onderstreept de oproep van de PO-Raad en Kennisnet aan besturen om hiermee aan de slag te gaan. De noodzaak om gegevens van leerlingen uit privacyoverwegingen te beschermen met een pseudoniem, is ondertussen verankerd in de Wet pseudonimiseren.
Deel bericht

Slob bereidt vertrek bestuur Haga Lyceum voor

10.07.19
Minister Slob wil het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam dwingen om op te stappen. Volgens NRC bereidt de minister een zogenoemde 'aanwijzing op bestuur' voor.Dat is de zwaarste maatregel die een minister kan nemen. De minister wacht met zijn maatregel tot de uitspraak van de rechtbank donderdag. Die beslist dan of een inspectierapport openbaar mag worden gemaakt.
Deel bericht

Alle aanvragen voor nieuwe islamitische middelbare scholen afgewezen

10.07.19
Alle tien aanvragen die het afgelopen jaar zijn gedaan voor het oprichten van een islamitische middelbare school, zijn afgewezen. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs. De middelbare scholen waren allemaal gepland in de vier grote steden. Reden voor de afwijzingen was dat de aanvragers niet aan de stichtingsnorm voldoen of dat niet hebben kunnen aantonen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)