Diverse moties aangenomen rond passend onderwijs

09.07.19
Minister Slob zal dit jaar nog afspraken maken met de samenwerkingsverbanden over het zo snel mogelijk inzetten van financiƫle reserves. Ook moet hij in overleg met het veld alvast een landelijke norm formuleren voor basisondersteuning op alle scholen, die in 2020 tegelijk met de evaluatie kan worden besproken in de Kamer.
Deel bericht

Het Haga Lyceum: net niet behandeld als elke andere school

09.07.19
Een school die wordt behandeld als alle andere, maar toch ook niet helemaal. Het Amsterdamse stadhuis zit in haar maag met het Cornelius Haga Lyceum, blijkt uit interne communicatie, verkregen met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Hoezo zou het stadsbestuur zich bezondigen aan pesten? Toch hangt die verdenking boven de markt bij het Cornelius Haga Lyceum.
Deel bericht

Ook bijdrage voor TTO of technasium vrijwillig

09.07.19
Scholen moeten leerlingen toelaten tot tweetalig of technasium-onderwijs, ook als hun ouders de bijdrage daarvoor niet betalen. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob. De VO-raad had gepleit voor een uitzondering voor tweetalig onderwijs en technasia. De gedachte daarachter is, dat deze vormen van onderwijs zonder een financiƫle bijdrage van de ouders onmogelijk is.
Deel bericht

Leerlingen in voortgezet speciaal onderwijs krijgen diploma

09.07.19
Leerlingen in het VSO krijgen voortaan een schooldiploma. Daarmee wil minister Slob deze leerlingen de erkenning geven die zij verdienen, meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media in een persbericht. De minister gaat de toekenning van het schooldiploma bij wet regelen en die wet zo snel mogelijk invoeren. Waarschijnlijk lukt dit vanaf schooljaar 2021-2022.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)