Opinie: Begin het schooljaar met een individueel startgesprek

20.08.19
Opinie: Klachten over ouderbetrokkenheid bij de school zijn al minstens een eeuw oud. Een individueel gesprek aan het begin van het nieuwe schooljaar helpt. Eerder bepleitte Titia Wittenberg dat ouders een halt moet worden toegeroepen, en dat we de deskundigheid van leraren beter moeten beschermen.
Deel bericht

Aftrap acties voor meer investeringen in het onderwijs

20.08.19
In een groot samenwerkingsverband gaat de AOb door met actievoeren voor meer investeringen in het onderwijs. Vandaag is de aftrap van de actie 'Leraar gezocht' bij de start van het schooljaar in Zuid-Nederland. AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen: "We laten het er niet bij zitten." Alles over de actie vind je op: www.aob.nl/leraargezocht
Deel bericht

Noodkreet CNV Onderwijs: Er moet NU geld bij!

20.08.19
‘We zitten in een negatieve spiraal die het kabinet met extra geld en maatregelen kan stoppen’, aldus CNV Onderwijs-voorzitter Loek Schueler. ‘De Voorjaarsnota liet weinig tot geen extra ruimte zien en vlak voor de zomer zijn de onderhandelingen voor de cao primair onderwijs gestopt.
Deel bericht

In 10 stappen naar inclusief onderwijs

20.08.19
Na een symposium over inclusief onderwijs is nu een gratis online magazine verschenen met daarin onder meer tien stappen om tot inclusief onderwijs te komen.Het magazine is uitgebracht door Defence for Children en FNO Zorg en Perspectief. De tien stappen die geformuleerd zijn, variëren van het wegnemen van wettelijke beperkingen (stap 1) tot een cultuuromslag (stap 5).
Deel bericht

De scholen beginnen weer: zo vul je de broodtrommel gezond én origineel

20.08.19
Voor kinderen in Zuid-Nederland is de zomervakantie weer voorbij. De meeste kinderen die naar het VO gaan, komen tussen de middag niet meer naar huis. Dat geldt ook voor steeds meer leerlingen van basisscholen, zeker door de opkomst van het continurooster. De broodtrommels worden weer in de rugzakken gestopt. Het Voedingscentrum geeft tips voor pauzehappen en de lunch.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)