Recordaantal open vacatures in onderwijs

23.08.19
Het aantal openstaande vacatures in het onderwijs heeft met bijna 10.000 een record bereikt. Tegelijkertijd is de vacaturegraad – het aantal vacatures per 1000 banen – in het onderwijs het laagst: 18. In het overzicht van het CBS is te zien dat de vacaturegraad in het onderwijs sinds 2017 stijgt.
Deel bericht

Commentaar: Onderwijs gebaat bij waardering en respect van ouders

23.08.19
Zelf ervaren leerkrachten hun beroep als het mooiste ter wereld.Tegelijk zeggen maar drie op de tien leerkrachten waardering te ontvangen voor dat zo fundamentele werk. Vaker hebben ze last van ouders die thuis hun kinderen als prinsjes en prinsesjes behandelen en van de school hetzelfde verlangen. Die overladen leerkrachten met vragen, aanwijzingen, eisen en commentaar.
Deel bericht

Vernieuwde ‘Beslisboom verduurzaming scholen’ online

23.08.19
De 'Beslisboom verduurzaming scholen' - een tool die schoolbesturen helpt om een aanpak te kiezen voor verduurzaming en het eventueel aardgasvrij maken van hun bestaande schoolgebouw(en) - is geactualiseerd. De kosteloze tool bevat een aantal pakketten van maatregelen die schoolbesturen kunnen nemen om hun gebouw(en) energiezuiniger te maken en het binnenklimaat te verbeteren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)