BNR: ‘Renovatieproblemen scholen door onduidelijke wetgeving’

21.08.19
Onduidelijke regels leiden tot financieel getouwtrek tussen gemeenten en scholen bij de renovatie van scholen. Het is namelijk niet duidelijk wie moet opdraaien voor renovatiekosten en dat kan ertoe leiden dat noodzakelijke opknapbeurten worden uitgesteld. Volgens de wet is de gemeente verantwoordelijk voor nieuwbouw en het schoolbestuur voor het onderhoud; renovatie is nu een grijs gebied.
Deel bericht

Bevolkingskrimp: scholieren moeten steeds verder fietsen

21.08.19
Dat blijkt uit onderzoek van scholenkoepel Achterhoek VO. De stichting wil daarmee de forse leerlingendaling en de beperkte schoolkeuze onder de aandacht brengen. Ook in Limburg zijn gebieden waar binnen een straal van twaalf kilometer geen enkele middelbare school is te vinden. Scholieren moeten daardoor dagelijks ver fietsen. Ook is het kiezen van een geschikte school nauwelijks meer mogelijk.
Deel bericht

Roep om flexibele schoolvakanties

21.08.19
Toerismestrateeg Isabel Mosk heeft de discussie over flexibele schooltijden aangezwengeld. Zij vindt de vaste lange zomervakantie van scholen niet meer van deze tijd en pleit voor flexibele vakantieperioden. Volgens Mosk is het noodzakelijk om zo iets te doen aan de verkeersdrukte naar het zuiden met zijn ‘zwarte zaterdagen’, de topdrukte op Schiphol en het overtoerisme op steeds meer plekken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)