Gezakte scholier daagt school voor rechter om herexamen

28.08.19
Om alsnog te slagen voor zijn havo-diploma had Mohammed (19) van het Stanislascollege in Pijnacker een 5,7 nodig voor het biologie-herexamen. Helaas haalde hij slechts een 5,6. Hij eist nu bij de rechter dat de school een andere docent zijn antwoorden opnieuw laat beoordelen. Volgens de school heeft zij ook niet de bevoegdheid om het herexamen van de scholier opnieuw te beoordelen.
Deel bericht

Hoe behouden scholieren hun motivatie?

28.08.19
Die afnemende schoolwaardering lijkt samen te hangen met een toenemende druk die jongeren in de loop van hun schoolcarrière ervaren. We gaan in op de vraag waar die druk vandaan komt en hoe gevoelens van competentie, autonomie en verbondenheid een rol spelen in het op peil houden van de motivatie. Ten slotte wordt aangegeven wat scholen, docenten en mentoren kunnen bijdragen.
Deel bericht

Omstreden Haga Lyceum schrapt extra uren Nederlands

28.08.19
Leerlingen van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam krijgen voorlopig geen extra Nederlandse les meer. Schoolbestuurder Söner Atasoy zegt dat de school door de slepende huisvestingsproblemen niet genoeg plek meer heeft voor aanvullende uren. Ook voor extra wiskundelessen zegt de school momenteel geen ruimte te hebben.
Deel bericht

Onderwijsraad wil input voor advies over artikel 23

28.08.19
Wat vindt u van artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs? De Onderwijsraad wil het graag van u horen! Tot 15 september kunt u input leveren voor een advies aan het kabinet. De Onderwijsraad verkent welke betekenis dit heeft in onze tijd, bijvoorbeeld met betrekking tot segregatie (‘hokjesscholen’).
Deel bericht

Ministers Van Engelshoven en Slob verbeteren overgang tussen vmbo en mbo

28.08.19
Scholen voor vmbo en mbo kunnen hun opleidingen als één geheel gaan aanbieden aan leerlingen. De Onderwijsministers gaan dit wettelijk regelen. Ze streven ernaar om dit najaar een wetsvoorstel hierover naar de Tweede Kamer te sturen. Scholen delen nu bijv. al hun lokalen of apparatuur. Straks kunnen zij ook samen opleidingen gaan vormgeven en aanbieden in een doorlopende leerroute.
Deel bericht

Papieren schoolagenda weet voorlopig van geen wijken

28.08.19
Wel zijn veel merkagenda's verdwenen. Bijv. de KNVB-voetbalagenda, of die van Kijk, of Fokke & Sukke. Agenda's waar vaak 15 of 17 euro voor moest worden neergeteld. Daarvoor in de plaats worden goedkopere huismerk-agenda's gekocht, zoals die van de Hema of Bruna.Waar ook steeds meer behoefte aan is, zijn andere plan-artikelen als to do-lijstjes en weekplanners.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)