Geen noodpakket lerarentekort en werkdruk

27.08.19
Onderwijsminister Slob komt niet met een noodpakket tegen het lerarentekort en voor werkdrukverlaging. Dat laat hij weten in antwoord op Kamervragen van D66. Paul van Meenen wilde van de minister weten hoe hij dacht over het voorstel van onder andere de PO-Raad en VO-raad om met een noodpakket te komen.
Deel bericht

Een ‘giftenkas’ voor persoonlijk onderwijs

27.08.19
Met kleine klassen van zestien leerlingen zette oprichter Misha van Denderen zijn inmiddels acht middelbare Scholen voor persoonlijk onderwijs (Svpo) op de kaart. Minder bekend zijn de opmerkelijke financiële constructies en geldstromen binnen het groeiende netwerk van publieke en private stichtingen, blijkt uit onderzoek door het Onderwijsblad.
Deel bericht

Gezonde School-aanpak vernieuwd

27.08.19
Het programma Gezonde School heeft haar ‘Gezonde School-aanpak’ vernieuwd. De vernieuwde aanpak beschrijft in negen stappen wat scholen kunnen doen om een ‘gezonde school’ te worden; een school waar samenhangend beleid wordt gevoerd om een gezonde leefstijl van leerlingen te bevorderen en waar deze leefstijl echt in het DNA van de school zit.
Deel bericht

School kan zelf tropenrooster instellen

27.08.19
Schoolbesturen kunnen zelf besluiten of ze vanwege de hitte een tropenrooster instellen. Voorwaarde is wel dat het minimumaantal lesuren per schooljaar wordt gehaald. Er is wettelijk gezien geen maximumtemperatuur waarbij nog gewerkt mag worden. Wel regelt de wet dat medewerkers – en in het onderwijs natuurlijk ook leerlingen – veilig en gezond kunnen werken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)