Drie weken was ik meester Erik

26.08.19
Hij dacht dat het in zijn bloed zat, lesgeven. Zijn vader had jaren voor de klas gestaan, zijn broer deed het. Maar het liep anders.Een-op-een lijken de jongens en meisjes op leuke, voorkomende en leergierige proto-volwassenen, maar zodra ze in groepsverband opereren, delf ik steevast het onderspit. Er wordt gekeet, getreiterd, gekletst en geappt - over mij, vermoed ik.
Deel bericht

OV-vergoeding scholen voor bezoek parlement

26.08.19
Om het voor alle scholen in het VO mogelijk te maken met de leerlingen het parlement te bezoeken, krijgen scholen met ingang van het schooljaar 2019-2020 een vergoeding voor het busvervoer. Scholen blijven zelf verantwoordelijk voor het organiseren van het vervoer. Hiermee behouden de scholen de mogelijkheid om zelf te bepalen welke wijze van vervoer voor hen het beste is.
Deel bericht

Honderden werkloze leraren staan weer voor de klas

26.08.19
Honderden leraren die werkloos thuis zaten met een uitkering zijn overgehaald om terug voor de klas te komen. Het werklozenplan van het kabinet om het nijpende lerarentekort aan te pakken, lijkt daarmee succes te hebben. Vorig jaar augustus kwam Slob met het plan om duizend werkloze leraren terug voor de klas te krijgen. Vorige maand stond de teller op 570 nieuwe leraren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)