Waarom scholen niet massaal aan de E-books gaan?

02.09.19
Hoewel E-books in de aanschaf een stuk goedkoper zijn dan papieren boeken, blijkt het gebruik van papieren boeken in het onderwijs nog steeds goedkoper. Dat komt doordat papieren boeken meerdere jaren bruikbaar zijn. Wanneer de ene leerling doorstroomt naar de volgende klas, gaan zijn of haar boeken over naar een nieuwkomer. E-books zijn echter niet overdraagbaar.
Deel bericht

Doe mee en win de Inspiratieprijs Gezonde School 2019!

02.09.19
Welke Gouden Tip heeft uw school om te werken aan een gezonde leefstijl? Deel het beste idee van uw school en inspireer daarmee andere scholen. Wie weet wint uw school de Inspiratieprijs 2019. Alle po-, vo- en mbo- scholen mogen meedoen. De Inspiratieprijs Gezonde School wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Gezonde School op 31 oktober 2019.
Deel bericht

Gegroeide mavo maakt maandag gloednieuwe start in Tiel

02.09.19
Scholen in Geldermalsen en Culemborg trokken jarenlang veel leerlingen uit Tiel. Met de nieuwe mavo lijkt het tij te keren. In een gloednieuw schoolgebouw verwelkomt afdelingsleider Misha van Oostveen maandag 110 brugklassers. Het ontbreken van een eigen plek voor leerlingen van de mavo - dan wel theoretische leerweg - heeft het RSG Lingecollege de afgelopen jaren geen goed gedaan.
Deel bericht

Gebruik taal, praat en lees, lees, lees met kinderen

02.09.19
Het risico is nu aanwezig dat leerlingen op de basisschool nog wel gestimuleerd worden om te lezen - en dat ook nog wel doen - maar ergens in hun pubertijd er helemaal mee stoppen. En besef wel: als je vanaf je vijftiende geen boeken meer leest, ook al heb je dat daarvoor wel gedaan, dan ben je op je dertigste misschien laaggeletterd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)