Belangrijke rol onderwijs bij stimulering digitale vaardigheden

03.09.19
Persbericht - De kennis van cybersecurity-terminologie van beslissers in Nederlandse organisaties laat te wensen over. Ruim één op de drie is bijvoorbeeld niet bekend met de term ‘Two Factor Authentication’. Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 550 Nederlandse mede- en eindbeslissers in opdracht van Cisco.
Deel bericht

Nieuw cybersecurity initiatief gericht op kinderen en onderwijs

03.09.19
OUD-BEIJERLAND – De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO), specialist op het gebied van cybersecurity en security awareness, lanceert een nieuw initiatief speciaal gericht op de online veiligheid van kinderen en het onderwijs: Digitaal Veilig Leren.
Deel bericht

Veel minder kennis over grammatica? Loopt wel los!

03.09.19
Het valt wel mee met de achteruitgang in kennis over de grammatica onder Nederlandse eindexamenleerlingen. Dat vermoedt de Groningse hoogleraar Taalbeheersing van het Nederlands Kees de Glopper. Volgens hem loopt het waarschijnlijk allemaal niet zo’n vaart. Hij wijst erop dat de steekproef in het Gentse onderzoek erg klein was. Hij noemt ook andere statistische zwakheden.
Deel bericht

Op deze school gaan leerlingen hun lunch afrekenen via een handpalmscan [B]

03.09.19
Op de Sint-Bavohumaniora in Gent kunnen leerlingen binnenkort broodjes en drankjes afrekenen via een scan van hun handpalm. De biometrische technologie zou praktischer zijn dan de huidige badges en maaltijdbonnetjes, die regelmatig vergeten worden of kwijtraken. De techniek identificeert de leerling op basis van aderen in hun handpalm.
Deel bericht

Studenten Summa Eindhoven maken prachtboek over oorlog

03.09.19
De verhalen zijn geschreven door eerstejaars MBO-studenten van de opleiding tot sociaal-maatschappelijk dienstverlener. Het boek is in opdracht van de gemeente Eindhoven tot stand gekomen en wordt gratis verspreid onder alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Het gaat ook naar alle vestigingen van Vitalis en de Archipel.
Deel bericht

Wie is verantwoordelijk voor de klassengroepsapp?

03.09.19
Nu binnen het onderwijs steeds vaker digitale middelen worden ingezet, is een klassenappgroep ook voor leraren een praktisch middel geworden. Maar sta even stil bij vragen als: wie wordt beheerder, welke informatie wordt uitgewisseld en wie is verantwoordelijk voor de inhoud? Een leerkracht die de klassengroepsapp aanmaakt is tegelijkertijd beheerder van die groep.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)