Weblog: Wanneer ben je te rijk als school?

05.09.19
Publiek geld voor onderwijs moet maximaal aan dat onderwijs besteed worden, daar is iedereen het over eens. Te hoge financiële reserves aanhouden zonder doel past daar niet bij. De inspectie doet dit najaar een onderzoek naar de rijkdom van schoolbesturen. Aan de hand hiervan proberen we richtlijnen op te stellen voor wat een redelijk vermogen is.
Deel bericht

Onderzoeker: 'Meisjes zijn meer schoolgericht, jongens gamen of ravotten liever'

05.09.19
Waar komt dit verschil tussen jongens en meisjes vandaan? De ontwikkeling van het brein verloopt bij meisjes wat vlotter dan bij jongens. Later halen jongens die achterstand gewoon weer in. Heemskerk is onderzoeker bij het Kohnstamm Instituut van de Universiteit van Amsterdam en als socioloog gespecialiseerd in verschillen tussen jongens en meisjes in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Nieuwe actuele regionale arbeidsmarktanalyses voor het vo

05.09.19
Ondanks de krimp in veel regio’s, worden er de komende jaren toch in alle regio’s tekorten aan leraren verwacht. Het tekort verschilt wel per regio. Op de website van Voion vindt u nu 18 actuele regionale arbeidsmarktanalyses, waaronder voor de G4. De analyses geven inzicht in de ontwikkelingen van de vraag naar leraren, het aanbod van leraren en de onvervulde vraag in uw regio.
Deel bericht

Zzp-docent in opmars: de leraar is ook per uur te huur

05.09.19
Het aantal zzp-docenten in het basis- en voortgezet onderwijs is de afgelopen jaren ruim verdubbeld. In 2015 stonden er 199 docenten ingeschreven als zelfstandige, dit jaar zijn dat er 448. Een onwenselijke trend, vindt de PO-Raad. Frank Cörvers, hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt: Het is van belang om te onderzoeken wat er achter de toename schuilgaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)