Afstandsonderwijs en opvang bijna overal geregeld, veel steun van ouders

18.03.20
Op 88% van de scholen was het afstandsonderwijs op dinsdag al (bijna) helemaal gerealiseerd. Op 11% is het nog in ontwikkeling, waarvan de meesten verwachten dit woensdag af te ronden. Slechts 1% heeft geen afstandsonderwijs gerealiseerd. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 752 schooldirecteuren. Ook blijkt de opvang van kinderen van ouders met vitale beroepen veelal geregeld.
Deel bericht

Plan voor nieuwe islamitische school in Amsterdam afgewezen

18.03.20
Onderwijsminister Arie Slob geeft geen toestemming voor een nieuwe middelbare islamitische school in Amsterdam, die zich opwerpt als concurrent van het Cornelius Haga Lyceum.
Deel bericht

Blog | De vijf stappen van Salmon voor online leren

18.03.20
Het geheelĀ online werken, leren en lesgevenĀ vergt een andere rol van de docent. Hij wordt online-instructeur, maar ook e-moderator van een aantal leergroepen. Dat vereist een andere aanpak. Er bestaan al veel ervaringen met deze vorm van leren. Denk aan gebieden waar nauwelijk...
Deel bericht

Schoolsysteem Magister overbelast

18.03.20
Het schoolsysteem Magister dat door veel scholen in het voortgezet onderwijs gebruikt wordt is woensdag overbelast. Volgens het bedrijf achter Magister is het onbekend hoe lang de problemen gaan duren.
Deel bericht

Eindtoetsen groep 8 basisonderwijs geschrapt om coronavirus

18.03.20
Kinderen in groep 8 van het basisonderwijs hoeven dit jaar geen centrale eindtoets te doen. Dat heeft minister Slob van Onderwijs besloten om de werkdruk voor leraren te verminderen. Veel leraren zijn druk bezig met het organiseren en geven van thuisonderwijs.
Deel bericht

AOb schort acties tijdelijk op

18.03.20
De AOb schort de 'derde-dinsdag acties' tijdelijk op vanwege het coronavirus. "We vinden dat de prioriteiten nu liggen bij de coronacrisis. Actievoeren is niet gepast", zegt AOb-bestuurder Tamar van Gelder.
Deel bericht

'Rotterdams plan tegen messengeweld: toezicht rond scholen'

18.03.20
Rotterdam lanceert woensdag een plan om de veiligheid op middelbare scholen en mbo's te verbeteren. Aanleiding van het plan is de toename van het aantal mesincidenten in de voorbije maanden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)