Campagne ‘Wat draag jij bij?’ om nieuwe leerkrachten te werven

01.11.17
Arbeidsmarktplatform PO is een online campagne (van twee jaar) gestart om potentiële zij-instromers en herintreders te enthousiasmeren voor het lerarenvak. Po-leerkrachten beantwoorden aan het einde van hun videoverhalen over de waarde van het leraarschap de vraag: ‘Wat draag jij bij?’
Deel bericht

Compromis coffeeshops bij scholen Rotterdam

01.11.17
Rotterdam krijgt een nieuw coffeeshopbeleid waarbij de bestaande coffeeshops die in de buurt van nieuwe scholen staan, niet meer volledig hoeven te sluiten. Burgemeester Aboutaleb wil nu dat de coffeeshops in de buurt van nieuwe scholen alleen op schooltijden de deuren dichthouden.
Deel bericht

Amerikaanse kleuters presteren beduidend beter op Montessorischolen

01.11.17
Onderzoek in de VS laat zien dat kleuters op allerlei vlakken beter presteren op Montessorischolen. Opvallend is daarnaast dat er op die scholen geen verschil in prestaties is tussen leerlingen van arme en rijke ouders.
Deel bericht

SIDN leert kinderen stoplichten programmeren

01.11.17
De 2700 basisscholen die zijn aangesloten bij Creative Kids Concepts (CKC), een ontwikkelaar en leverancier van lesmateriaal, ontvangen gratis het Arduino-lespakket van Bendoo Box.
Deel bericht

'Vasthouden aan aantal lesuren betekent stilstand op middelbare school'

01.11.17
De kabinetsplannen voor vernieuwing van het onderwijs op middelbare scholen zijn een lege huls. Dat constateert de VO-raad die harde kritiek heeft op het besluit om geen geld te reserveren voor het terugbrengen van het aantal lesuren. ,,Dit betekent stilstand op middelbare scholen.''
Deel bericht

Schoolbesturen: ‘Aan claim 1,4 miljard valt niet te tornen’

01.11.17
Schoolbesturen in het primair onderwijs houden vast aan de claim van 1,4 miljard euro om de werkdruk te verlagen en salarissen te verhogen. Dat blijkt uit een peiling die de PO-Raad hield onder haar leden naar aanleiding van het regeerakkoord.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)