Arie Slob: Leraren zaten al op de voorste rij toen er geld werd uitgedeeld

04.11.17
Arie Slob moet zo'n 45.000 boze basisschoolleraren tot bedaren brengen. Zij eisen meer geld. Maar dat komt er niet, zegt de nieuwe minister van Onderwijs.
Deel bericht

De Fabeltjeskrant keert terug op televisie

04.11.17
Het nieuwe kinderprogramma rond Meneer de Uil wordt geen poppenserie, maar digitale animatie, die het uiterlijk van de oorspronkelijke serie zo goed mogelijk nabootst.
Deel bericht

Drent schrijft bevingsboek voor kinderen

04.11.17
Schokkend heet het jeugdboek dat Folkert Oldersma schreef over Groningen. Uit boosheid, zegt de voormalige onderwijzer, die in Groningen jarenlang voor de klas stond en tegenwoordig in Annen woont.
Deel bericht

Olivier is elf jaar en heeft een eigen zaak: Focus Toys

04.11.17
Olivier is niet de enige scholier met een eigen bedrijf, hoe klein wellicht ook (nog). De Utrechtse Kamer van Koophandel spreekt zelfs van een trend: de afgelopen vijf jaar is het aantal inschrijvingen van kind-ondernemers verdubbeld.
Deel bericht

Mediawijsheid op het lesrooster: een leuke uitdaging

04.11.17
Op het Antoon Schellenscollege, een onderbouwschool voor het VMBO, wordt het belangrijk gevonden dat leerlingen met een extra hulpvraag zelfredzaam zijn en worden, offline en online. De expertise die de docenten hebben opgebouwd zetten ze in om materiaal geschikt te maken voor deze leerlingen.
Deel bericht

Programma voor bewegen en leren wint prijs

04.11.17
Bewegen en leren gaan goed samen. Sterker nog, bewegen helpt leerlingen de lesstof beter in zich op te nemen, stellen de Rijksuniversiteit Groningen en het ziekenhuis UMCG.
Deel bericht

Klokhuis Wetenschapsprijs

04.11.17
Na het eten Klokhuis kijken, dat was vaste prik toen ik jong was. En nu mijn onderzoek genomineerd is voor de Klokhuis Wetenschapsprijs maak ik kans om kinderen iets te leren in een Klokhuis aflevering!
Deel bericht

Start aanmeldingsperiode Excellente Scholen 2018

04.11.17
Scholen in het primair, voortgezet en (voortgezet) speciaal onderwijs kunnen zich vanaf woensdag 1 november 2017 tot en met donderdag 1 februari 2018 aanmelden voor deelname aan Excellente Scholen 2018.
Deel bericht

Sommen stampen terug van weggeweest

04.11.17
Er woedt een guerrillaoorlog in rekenland. Voorstanders van het traditionele sommen maken winnen terrein.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)