Deze geschiedenisleraar gebruikt de nieuwe Call of Duty in zijn lessen

03.11.17
Een van de meest populaire computerspellen, Call of Duty, komt vandaag met een nieuwe game. Voor het eerst in tien jaar is het weer een spel dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. En dat is niet alleen leuk voor fanatieke gamers, maar ook voor de geschiedenisles.
Deel bericht

Actiegroep leraren stelt kabinet ultimatum: geld of stakingen

03.11.17
Als minister Slob van Onderwijs niet voor 5 december met meer geld over de brug komt, volgt een reeks stakingen en acties in het basisonderwijs. Met dat ultimatum gaat actiegroep PO Front dinsdag naar Den Haag.
Deel bericht

Landelijk project voor basisscholen dat draait om digitaal componeren

03.11.17
Samen met Samsung Nederland start Meer Muziek in de Klas een landelijk project voor basisscholen dat draait om digitaal componeren. Op deze manier willen we ons samen met hen sterk maken voor innovatief en muzikaal onderwijs en het bevorderen van creativiteit bij kinderen.
Deel bericht

Examenjaar is spannend, maar niet op het Luzac college

03.11.17
4300 Zeeuwse leerlingen kunnen de komende tijd hun borst weer nat maken want de eerste tentamens, onderdeel van het eindcijfer voor het examen, zijn weer begonnen. Wie op het Luzac college in Goes zit hoeft zich, gezien het 100 procent slagingspercentage in 2016, weinig zorgen te maken.
Deel bericht

Onderwijsblog | Zijn er in 2032 nog wel leraren?

03.11.17
Als we alleen maar vooruit moeten kijken naar 2032, dan zullen er in dat jaar zeker niet genoeg leraren zijn, schrijft Pascal Cuijpers
Deel bericht

Niet aan te slepen: 'ruimtevrouwen' van Lego

03.11.17
Een dag na het uitbrengen van een nieuwe Lego-serie met vrouwelijke ruimtewetenschappers zijn de poppetjes al het best verkochte speelgoed in de digitale winkel Amazon.
Deel bericht

Nederlands en Fries niet in de grondwet

03.11.17
De plannen om de positie van het Nederlands en het Fries in de grondwet te verankeren, zijn als het aan het kabinet ligt van de baan. Dat blijkt uit een brief van de premier aan de voorzitter van de Tweede Kamer ...
Deel bericht

Nederland Leest Junior

03.11.17
Doe mee aan de leesactie Nederland Leest en kom meer te weten over roborica. In de maand november lezen zoveel mogelijk jongeren Cyberboy van Tanja de Jonge. Discussieer jij ook mee over de zin en onzin van robots?
Deel bericht

Gratis Inspiratiedag voor basisschool-leerkrachten

03.11.17
Op 11 november a.s. vindt, in Utrecht, voor de tweede keer de landelijke Inspiratiedag voor leerkrachten in het basisonderwijs plaats. Een dag vol onderwijs- en lesideeën.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)