Slob: geld doorsluizen naar privéschool mag niet

11.11.17
Reguliere middelbare scholen mogen geen geld doorsluizen naar particuliere scholen. Een woordvoerster van minister Arie Slob (Onderwijs) heeft dat zaterdag gezegd naar aanleiding van een bericht in het AD dat scholen leerlingen die veel zorg nodig hebben op particuliere scholen plaatsen.
Deel bericht

Blog | Leraren aller landen verenigt u!

11.11.17
Iedereen die op Twitter zit- en kranten leest trouwens- en iets met onderwijs heeft kan het niet ontgaan zijn dat er iets aan de hand is in lerarenland. Er is veel te doen over de representativiteit van lerarenorganisaties
Deel bericht

Week van de Mediawijsheid

11.11.17
Van 17 tot en met 24 november 2017 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema luidt: Generatie Media: samen mediawijs.
Deel bericht

Alcarta: nieuwe online wereldatlas van ThiemeMeulenhoff

11.11.17
ThiemeMeulenhoff brengt een nieuwe atlas voor het voortgezet onderwijs op de markt: Alcarta. De atlas is ontwikkeld in samenwerking met Westermann Gruppe, Europa’s grootste atlasmaker, Boddaert Geoproducties en het aardrijkskunde-onderwijs.Online voor iedereen gratis toegankelijk.
Deel bericht

Meer meiden op school, betere leesprestaties jongens

11.11.17
De leesprestaties van jongens zijn beter op een school waar meer meiden zitten. Dat schrijft Margriet van Hek, sociologe aan de Universiteit Utrecht, in het tijdschrift School Effectiveness and School Improvement.
Deel bericht

YouTube neemt maatregelen tegen bizarre kindervideo's

11.11.17
YouTube gaat harder optreden tegen kindervideo's die mogelijk schokkend zijn. Na een melding van ongepaste inhoud worden video's direct geblokkeerd voor minderjarigen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)