Willekeur dreigt bij loonsverhoging voortgezet onderwijs

04.05.18
De oproep van de VO-raad om zonder cao een beperkte loonsverhoging door te voeren, leidt tot willekeur. De oproep is ongetwijfeld bedoeld om de vakbonden de wind uit de zeilen te nemen en acties – zoals stakingen – te voorkomen. Daarvoor waarschuwen de gezamenlijke vakbonden AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en FvOv
Deel bericht

Cowboy- en indianenfeest mag gewoon, zegt Openbaar Ministerie

04.05.18
TivoliVredenburg heeft zich niet schuldig gemaakt aan belediging bij de organisatie van een kinderfeest, vorig jaar juni. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
Deel bericht

NRC checkt: ‘Effect van school op leerresultaten niet groter dan 10 tot 20%

04.05.18
De absolute invloed van het naar school gaan, is heel groot, en onmeetbaar. Daarnaast is er ook een relatief effect: het verschil in invloed tussen de ene en de andere school. Dan is het effect op de leerresultaten 10 tot 20 procent. Het effect van vrienden die school maar niks vinden versus vrienden met wie je samen huiswerk maakt, kan zo invloedrijker zijn op de prestaties van leerlingen ....
Deel bericht

Middelbare scholen houden bij examens best rekening met Suikerfeest (B)

04.05.18
Dit jaar valt het Suikerfeest op donderdag 14 juni of vrijdag 15 juni. Dat is voor middelbare scholieren midden in hun examenperiode. Scholen krijgen geen algemene richtlijn mee, maar wordt wel aangeraden met de context rekening te houden.Moslimleerlingen zijn bij het Suikerfeest gewettigd afwezig op school en kunnen geen examens afleggen, meldt het onderwijsblad Klasse
Deel bericht

Meedoen met het experiment Regelluwe scholen? Aanmelden kan uiterlijk tot 25 mei

04.05.18
Scholen die door de Onderwijsinspectie als ‘goed’ of ‘excellent’ zijn beoordeeld komen in aanmerking voor deelname aan het experiment. Aanmelden kan uiterlijk tot vrijdag 25 mei, 12 uur. De PO-Raad heeft zich altijd hard gemaakt voor uitbreiding van het experiment omdat de sectororganisatie het belangrijk vindt dat scholen de ruimte krijgen om onderwijs op hun eigen manier te organiseren.
Deel bericht

Oproep: Wat wil jij weten van kinderboekenschrijfster Niki Smit?

04.05.18
Schrijfster Niki Smit is bekend van haar populaire boekenserie 100% Coco. En binnenkort verschijnt er weer een nieuw boek van haar. Wij gaan bij Nikki Smit langs om haar te interviewen. We zijn heel benieuwd wat jij van haar wil weten. Dus stel je vraag en wie weet hoor je het antwoord binnenkort in de uitzending!
Deel bericht

Pilot met tienerscholen wordt uitgebreid

04.05.18
Per 1 augustus 2018 mag een tweede lichting scholen instromen in de pilot 10-14 scholen. Dat schrijft onderwijsminister Slob in een brief aan de Tweede Kamer. Deze tienerscholen willen leerlingen een betere aansluiting en een geleidelijke overgang bieden door de talenten van leerlingen te stimuleren en meer maatwerk te geven.
Deel bericht

Zelfbouwrobot steelt harten van leerlingen en leraren

04.05.18
3D-printers op scholen, dat was al leuk. Maar het kan nog gaver: robots. Binnenkort gaan leerlingen robotica van de RSG Wolfsbos (locatie Harm Smeenge) samen met leerlingen van basisscholen aan de slag om zelf een robot te bouwen en te programmeren.
Deel bericht

Namen en Nummers geeft omgekomen joodse inwoners een naam

04.05.18
Je kunt het bijna niet missen. Achter heel veel ramen in de straat hangt een poster met daarop de straatnummers en namen van joodse inwoners die de Holocaust niet hebben overleefd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)