Nieuwe functies primair onderwijs leggen basis voor beter salaris

03.05.18
De functiebeschrijvingen in het primair onderwijs gaan compleet veranderen. De nieuwe functies moeten beter rekening houden met de vele taken die leraren uitvoeren. AOb-bestuurder Eugenie Stolk legt uit wat er verandert en wil vooral weten of leraren zich in de nieuwe functies herkennen. Vul daarom voor 15 mei de internetconsultatie in!
Deel bericht

Variawet: maatwerk voor leerlingen die tijdelijk geen onderwijs kunnen volgen

03.05.18
Het is per 1 augustus 2018 mogelijk om meer maatwerk in onderwijstijd te bieden aan leerlingen die tijdelijk geen onderwijs kunnen volgen op reguliere po- en vo-scholen. Dat staat in de variawet passend onderwijs, die eind vorig jaar door de Kamer is aangenomen.
Deel bericht

Op deze school is niemand de baas

03.05.18
De Vallei in het Gelderse Driel is één van de twee democratische basisscholen in Nederland die niet particulier zijn en dus bekostigd worden door de overheid. De belangstelling voor democratisch onderwijs groeit. Zo heeft De Vallei een wachtlijst van 170 kinderen. "In Mexico hebben we daarom een energiezuinig gebouw besteld".
Deel bericht

Bekendmaking genomineerden TechniekTrofee 2018

03.05.18
De zes genomineerde basisscholen van de TechniekTrofee 2018 zijn bekend: drie genomineerde scholen voor de categorie ‘beste voorbeeld’ van wetenschap- en techniekonderwijs. Plezier, creativiteit en authenticiteit kenmerken volgens de jury de inzendingen van dit jaar. Drie scholen zijn in de race voor het ‘meest inspirerende idee’ van W&T-onderwijs.
Deel bericht

Inschrijving Nationaal Schoolontbijt geopend!

03.05.18
Alle basisscholen in Nederland kunnen zich weer inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar vindt de zestiende editie van dit educatieve ontbijtevenement plaats. In de week van 5 t/m 9 november schuiven op duizenden basisscholen weer honderdduizenden kinderen aan tafel voor een gezond en gevarieerd ontbijt.
Deel bericht

Middelbare scholieren zoeken samen met Rotary naar toekomstig beroep

03.05.18
Ruim 40 mensen van de Rotary Club Oosterwolde zijn bereid gevonden om vanuit de dagelijkse praktijk over hun beroep vragen te beantwoorden. De beroepen zijn zeer divers: van dierenartsassistente tot huisschilder, van bouwkundig werkvoorbereider tot zangeres, van jongerenwerker tot boerin en van hovenier tot multimedia-vormgever.
Deel bericht

Wie repareert straks de lekkende waterkraan?

03.05.18
Jongeren studeren tegenwoordig leisure management, multimedia design, of communicatie... Maar wie repareert straks een lekkende waterleiding? Het programma RTL Nieuws heeft onlangs onderzoek gedaan waaruit blijkt dat landelijk maar liefst een derde van de vmbo-scholen overweegt de techniekafdelingen te sluiten. Ik wil van GS weten hoe dat in Drenthe zit.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)