Alarmbrief aan minister Slob over ontwikkeling techniek in Drenthe

02.05.18
Het technisch onderwijs vergt veel meer investeringen. Voor iemand die sport en spel doet, krijgt het onderwijs evenveel geld als voor iemand die techniek kiest. Technisch onderwijs vereist top-apparatuur die up to date is, vervolgt hij, ‘ook om leerlingen te verleiden’.
Deel bericht

Meestert wil Rotterdamse scholen overmeesteren

02.05.18
In Nederland wordt het vaak geroepen: er moeten meer mannen voor de klas staan. Maar de daad moet ook bij het woord gevoegd worden, vinden de initiatiefnemers van Meestert. Een andere actie die Meestert op stapel heeft liggen, is een uitwisseling tussen Rotterdamse en Amsterdamse leraren en scholieren. De community's van Meestert uit beide steden werken daarvoor hand in hand.
Deel bericht

Tot 31 mei aanvragen subsidie doorstroomprogramma’s po-vo

02.05.18
Vanuit het Actieplan Gelijke Kansen is er subsidie beschikbaar voor doorstroomprogramma’s die de overgang van het po naar het vo verbeteren. Het gaat om leerlingen die op een hoger niveau kunnen presteren maar minder ondersteuning of hulpbronnen tot hun beschikking hebben dan hun klasgenoten. Door deelname vergroten zij hun kennis en vaardigheden.
Deel bericht

Passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen

02.05.18
Hoogbegaafdheid is een belangrijke reden voor uitval uit het onderwijs. Dat is te voorkomen door goede afspraken te maken met school en soms met anderen. Hoe dat moet, dat wordt op 9 mei op Sinderen besproken.Stichting INVAL! is een stichting-in-oprichting, die werkt vanuit het belang en de talenten van het kind of de jongere met hoogbegaafdheid.
Deel bericht

Veel ouders vinden levensbeschouwing en burgerschapsvorming belangrijk

02.05.18
VOO concludeert dat veel ouders in Nederland zeer bewust blijken te kiezen voor een school met een open benadering van verschillende godsdiensten en levensovertuigingen. Zij verwachten van de school dat het hun kind begeleidt om zich te ontwikkelen als actief, kritisch en empathisch burger met een eigen identiteit
Deel bericht

Smallingerland kiest voor School vol Energie renovatie

02.05.18
Tijdens de zomervakantie wordt het schoolgebouw in Opeinde omgebouwd tot een Nul-op-de-Meter IKC, met een goed binnenklimaat en weinig onderhoudskosten. En dat alles gecombineerd met een verfraaiing van het uiterlijk van het gebouw. Yvonne Hofstee van de gemeente en Albert-Jan Tiemens van het bestuur PCBO lichten hun keuzes en hun samenwerking toe.
Deel bericht

Telegraaf: 'Les in reguliere klas beter dan in combinatieklas'

02.05.18
De PO-Raad zegt in een reactie dat sommige scholen zijn aangewezen op combinatieklassen omdat ze te weinig leerlingen hebben voor reguliere klassen. Andere scholen kiezen bewust voor cominatieklassen. Hoe dan ook moet de kwaliteit van het onderwijs gewoon goed zijn.
Deel bericht

Chiquita ondersteunt onderwijsprogramma’s voor kinderen

02.05.18
In vier van de vijf landen waar Chiquita eigen plantages beheert, heeft de producent onderwijsprogramma's voor kinderen van haar arbeiders. Chiquita wil haar activiteiten vanaf nu versterken – binnen tien jaar moeten alle kinderen van haar plantagemedewerkers de mogelijkheid krijgen goed basisonderwijs te volgen.
Deel bericht

3 op 10 vijftienjarigen wonen niet met beide ouders

02.05.18
Tussen 1997 en 2017 is het percentage vijftienjarigen dat niet gezamenlijk met beide ouders op hetzelfde adres woont, gestegen van 20 naar 30.In 2017 woonden 3 van de 10 vijftienjarige kinderen niet gezamenlijk met beide ouders. In 1997 gold dat voor 2 van de 10 vijftienjarigen. In verreweg de meeste gevallen was een scheiding van de ouders de oorzaak.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)